mandag 9. april 2012

Hjemmelaget müsli med appelsinjuice og quinoa

Jeg har laget noen porsjoner med müsli siden mitt første møte med denne herlige frokostblandingen. Jeg har laget müsli med kokos og en klassisk müsli. Jeg har også eksperimentert med flere varianter, men jeg har egentlig kommet fram til at det er de gode klassiske nøttene som gir best smak til meg.

 I denne oppskriften bruker jeg 1 dl juice og dropper honningen som jeg har brukt i tidligere oppskrifter. Jeg blandet også i en neve quinoa denne gangen og det ble slett ikke så verst! Quinoa gjorde seg ypperlig i knekkebrød også :-)

Müsli med quinoa
Havregryn
Kruskakli
Havrekli
Solsikkekjerner
Linfrø
Sesamfrø
Hasselnøtter
Valnøtter
Mandler
Quinoa 

1 dl juice + passende mengde vann

Grovhakk nøttene og bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i 1 dl juice og spe blandingen med vann til alt er fuktig. Sett ovnen på 180 grader og la blandingen stå å trekke til ovnen er varmet opp. Fordel blandingen på et stekebrett kledt med bakepapir. Bruk evt. to plater hvis du har laget en del. På den måten går det mye raskere. Sett stekbrettet midt i ovnen og følg med underveis. Vurder om du vil bruke varmluft eller ikke, det går litt raskere da, men risikoen for at den blir brent er litt høyere. Du kjenner din egen ovn best. Blandingen er ferdig når den er sprø og gylden (det er litt smak og behag hvor godt stekt folk liker den, prøv deg litt fram). Hvis du har god tid kan du godt la müslien stå å tørke i ovnen etter at du har skrudd den av.
Til frokost spiser jeg en blanding av müsli og lettkokte havregryn, litt frisk frukt, rosiner, kanel, litt honning og med iskald melk. Fantastisk start på dagen og blodsukkeret holder seg stabilt helt fram til lunsj. 

2 kommentarer:

Marlene sa...

Så mye godt som er lagt til her da!! :)
Lenge siden jeg har vært på bloggerunde.
Men nå begynner (endelig) hverdagen igjen.
Er så LEEEI av snop!! Har spist snop i en evighet føler jeg.
Hardt med påske. ;) Hihi..
Nå er det tilbake til hverdagskost, trening og jobb.
Første dag i ny jobb imorgen. Jaiks!
Og Kurts skal ta med seg skia på intersport og bytte. ;) Han ville ha smøreski!! Og kvitteringa ble rotet fram igjen fra nederst i papirdunken.. ;)
Håper du har hatt det topp! :D
Klem

Reminiscence sa...

Dette så veldig godt ut! Inspirerende med noe sunt etter litt for mye "digg" i påsken. Ha en strålende uke! Klem