tirsdag 28. februar 2012

Hjemmelaget müsli/granola med kokos

At jeg ikke har oppdaget hjemmelaget müsli før nå, er for meg et lite mysterium. Men nå er jeg i alle fall blitt avhengig. Den daglige kornblandingen med melk har blitt løftet til et nytt nivå! Det fine med hjemmelaget müsli er at du kan blande sammen det du har i skapet,  du trenger langt i fra alle ingrediensene for å lage en god müsli. I det siste har müslien min vært preget av en liten dl kokosmasse. Det kommer til å dufte himmelsk av kokos i hele huset etter å ha slengt sammen denne blandingen av korn, frø og nøtter.Sett ovnen på 200 grader. Grovhakk nøttene og bland alt som er i en bolle. Tilsett vann til blandingen er fuktig og bland inn en liten mengde honning. Ha müslien over på et bakepapirkledd stekebrett og spre godt utover. Stekes i ovnen til blandingen er gylden og sånn noen lunde sprø (ca 20 minutter). Følg med underveis, og vend eventuelt litt på blandingen.  Ønsker du å tilsette tørket frukt som rosiner, aprikos o.l så gjør dette de siste 5 minuttene av steketiden. 
En solid start på dagen :)4 kommentarer:

Anonym sa...

Kokos skal jeg også prøve! Hva er forskjellen på akasiehoning og andre typer? M m m!

Julianne sa...

Akasiehonning er honning som bier har samlet av blomstene til akasietrær! Hehe. Den er naturlig flytende og så inneholder den mindre sukrose enn vanlig honning. Mild og fin i smaken og kan brukes til det meste! Jeg kjøper den mest fordi den har en pen flaske ;)

Anonym sa...

Aha, skjønner. Jeg liker ikke honning, men kanskje jeg skal prøve denne hvis den smaker litt annereldes...

Julianne sa...

Nå har ikke jeg vært storspiser av honning opp igjennom årene selv, men den smaker ikke som den man kan smøre på brødskiva for å si det slik. Prøv den, jeg er sikker på at du vil like den. Dessuten smaker det bare pittelitt søtt i müsliblandingen. :)