tirsdag 3. april 2012

Sprø knekkebrød med rød quinoa

Etter mye prøving og feiling har jeg endelig kommet fram til en fantastisk oppskrift på knekkebrød. Jeg går utifra 3 dl rugmel, 3 dl havregryn og 6 dl vann og har oppi det jeg har tilgjengelig av frø og evt. nøtter. Denne gangen hadde jeg i rød quinoa! Quinoa er et proteinrikt frø som kan kokes og brukes som alternativ til ris og pasta - eller rett og slett i knekkebrød :-)
Quinoa-knekkebrød
Oppskrift til 2 stekebrett

3 dl rugmel, grovmalt (eller annet grovt mel)
3 dl havregryn
1 dl kruskakli
1 dl havrekli
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
2 dl rød quinoa

*

6 dl vann

Bland alle de tørre ingrediensene og tilsett vann. Blandingen skal være bløt, men ikke flytende. La blandingen stå å trekke i ca 10 minutter. Sett ovnen på 180 grader, ta fram to stekebrett og kle dem med bakepapir. Fordel blandingen jevnt utover med en slikkepott. Prøv å smøre så jevnt og tynt som mulig (jeg kan stå i sikkert 10 minutter å bare smøre - det er veldig beroligende :P). Sett brettet midt i ovnen og la det stå i ca 5 minutter før du tar det ut og lager fine ruter med et pizzahjul eller lignende. Stek videre til knekkebrødene er litt gyldne i kantene og kjennes sprø ut. Det er litt vanskelig å vurdere dette, men hvis de ikke er helt slik jeg vil ha dem skrur jeg ned varmen til 100 grader og lar de stå i 10 minutter ekstra. 

Stek begge brettene samtidig, la brettene bytte på å stå øverst. På den måten slipper du i tillegg ut damp som kan hjelpe på å få knekkebrødene ekstra sprø! Avkjøles på rist og oppbevares i en tett boks. 


For min del ble det for mye røre og jeg stod i risiko for å få for tykke knekkebrød (oh no..!) Dermed tok jeg fram stekepannen og resultatet ble deilige myke, quinoa-kjeks! Ha i litt olje i stekepannen og strø litt salt over kjeksen.. Nam! Ha ei fortsatt fin påske! 

Julianne :-)


4 kommentarer:

Kristine sa...

Sprø knekkebrød er det lenge siden jeg har bakt. Takk for at du minte meg på det :)

Anonym sa...

Idag har jeg testet oppskriften din! Fikk ENDELIG brukt opp resten av den quinoaen... Haha. Tror de blir veldig gode, d ser så fine ut med alle de små hvite frøene i hvertfall :)

Ana Maria sa...

Takk Julianne, fantastisk oppskrift! Skal dele den på bloggen min! Saludos, Ana Maria

Julianne sa...

Un placer, Ana Maria! :-)