mandag 5. desember 2011

Grove horn fylt med ost og skinke





Til ca 16 horn
  • 25 g gjær (eller en halv pakke tørrgjær)
  • 2,5 dl lettmelk
  • 1 egg 
  • 0,5 dl cottage cheese (50 g)
  • 1 ts salt
  • 5 dl sammalt hvete
  • 3 dl hvetemel
  • 75 g smør
Fyll
  • Ost, raspet
  • Skinke, skjært i biter


Smuldre gjær i en bolle. Varm melken fingervarm (37 grader). Hell melken over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg, cottage cheese og salt. Elter du for hånd kan du nå ta fram en ny bolle. Ha i melet og smuldre smøret inn i melblandingen før du blander det sammen med gjærblandingen. Elt godt sammen til deigen er fin og smidig. Tilsett mer mel etter behov. 

La deigen heve under et kjøkkenhåndduk i minst 50 minutter. 



Dryss litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i to. Kjevle hver del ut til en runding og bruk en pizzaskjærer til å dele rundingen i 8 trekanter. 


Legg litt ost og skinke på den bedre delen av trekanten før du ruller de sammen til horn. 
Legg dem på en plate dekket med bakepapir, pass på at snippene havner på undersiden av hornet slik at den ikke spretter opp under steking. La hornene heve i 30 minutter før steking (jeg lot være - jeg var sulten). Pensle med egg og strø på med sesamfrø på toppen. Stekes på 225 grader midt i ovnen til de har fått en fin og gylden farge. Ca 12 minutter. 




Lag dobbel porsjon og frys dem ned. Genial mat å ha med seg til lunsj!  Ta dem ut av fryseren om morgenen - når de skal spises ved lunsjtider, er de tint og klare til å nytes :-)

3 kommentarer:

StineK sa...

Så fine de ble, skulle tro de kom rett fra butikken :)

Marlene sa...

Åååh.. Nå fikk jeg lyst på hooonnnjj! :D

Julianne sa...

Hahaha. Pokker, det var det jeg tenkte jeg skulle starte dette blogg-innlegget med: "Se hva som skjedde da vi slapp barna løs på kjøkkenet!" .. De ble slett ikke fine, men det ene hornet som ble avbildet var vi kanskje heldige med.. Men GODE var de, bare å sette i gang å bake :D