tirsdag 30. april 2013

Bakt potet - nok en restefest!


Søndag kveld, og kjøleskapet var tilnærmet tomt. Vi handler som regel mandager her i huset og av og til holder ikke rasjonene like lenge som planlagt. I fryseren fant jeg en halv pakke kyllingkjøttdeig, og i kjøleskapet kunne jeg finne en halv tomat, litt vårløk, ruccolasalat, agurk og avokado. I løpet av søndagstrimmen gikk vi innom en innvandrerbutikk på Bjølsen og fikk kjøpt oss noen store bakepoteter og dermed var der bare å komme seg hjem og sette på stekeovnen! Bakte poteter er i utgangspunktet genialt, du kan fylle den med det du liker og har tilgjengelig. :)

Min restefest bestod av 
Bakte poteter (+ olivenolje, salt, pepper og timian)
Kyllingkjøttdeig (+ tomat, vårløk, spisskummin, paprikakrydder, oregano, basilikum, pepper, chiliflak og en kvart buljongterning og litt vann)
Lettrømme
Mais
En grønn salat bestående av ruccola, agurk og avocado

Slik baker du poteter
Glem aluminiumsfolien, det er ikke nødvendig for å få gode poteter. Forvarm stekovnen til 175 grader. Gni potetene inn i litt god olje og krydre med det du ønsker. Jeg brukte salt, pepper og tørket timian. Dette vil gi god smak til skallet på poteten (og det er jo skallet som er det beste!). Ha potetene i en ildfastform og sett de midt i ovnen. Der skal de stå til de er ferdige, omtrent 45 - 60 minutter. Bruk en bakepinne/strikkepinne og stikk i poteten for å kjenne om den er bakt helt gjennom. Hvor lang tid det tar kommer an på hvor store potetene dine er.

Fyll poteten med ønsket fyll og nyt med litt rømme til! Til alle moldensere som savner den bakte poteten fra Moldejazz - denne lager nærmest seg selv ;)

Tips
En trenger ikke bakepoteter for å "bake poteter". Bruk vanlige, små og bak dem på samme måte! Disse blir også raskere ferdige enn de store. 

Kjekt å vite
Poteter er mer enn karbohydrater og stivelse, de er også en god kilde til C-vitamin i kosten! I forhold til andre middagstilbehør som ris og pasta inneholder poteter mindre kalorier per 100 gram og er absolutt ikke noe en trenger å utelukke fra et sunt og variert kosthold. 

Håper dette måltidet kan motivere deg til å bruke opp litt rester fra kjøleskapet. Vi kaster mer enn nok mat i løpet av året. 

Ha en strålende tirsdag :)

Julianne 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Restefest er bra! jeg jobber hardt med å ikke kaste rester om dagen - alt i kjøleskapet skal brukes til noe! :) :) :)

Julianne sa...

Ja, jeg er der jeg også! Har en gul brokkolistilk jeg må få brukt til noe snart. Får hive den i en wok i morgen eller noe. Det føles så bra ;)

Ida sa...

Bakt potet er så godt! Mmmmmmm!

Elin sa...

Så deilig! Bakt potet er nydelig, og jeg blogget også om ovnsbakte småpoteter tidligere denne uken (ny favoritt).

ninabakke sa...

Bakt potet er veldig godt, lager det til sønnen min innimellom :)

Unknown sa...

Ah, bakt potet på moldejazz; der sier du noe.

Anonym sa...

Det her smakte helt fantastisk! Ble veldig populært her hjemme.

Julianne sa...

Oi, her har det skjedd ting mens jeg har vært på ferie!

Tusen takk, Magne!

Elin, Nina og Unknown og Anonym; TAKK! Veldig hyggelige kommentarer. Det gjør meg så glad! :)