lørdag 8. oktober 2011

Pasta bolognese

Denne klassiske retten kan tilberedes på mange forskjellige måter, jeg har valgt å gjøre det litt enkelt, rett og slett etter hva jeg hadde tilgjengelig i skapet. Nok en gang - smak deg frem, det er du som vet hva du liker! 

Bolognesesaus
  • 500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 løk, finhakket 
  • 2 gulrøtter, i terninger
  • 2 fedd hvitløk, finhakket 
  • 1 boks hermetiske tomater, grovhakkede
  • 4-5 ss tomatpuré
  • 5-6 soltørkede tomater, i biter
  • Evt. litt vann
  • Oregano, frisk eller tørket
  • Basilikum, frisk eller tørket
  • Salt og pepper

Stek ferdig kjøttdeigen, så sett den til side. Ha litt olje i en passe stor kjele og stek løk, hvitløk og gulrøtter til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og deretter kjøttdeigen. Krydre deretter etter smak. La sausen småputre med lokk en liten stund, da blir sausen best. Vurder om du trenger å tilsette litt vann etterhvert som sausen putrer. 

Kok pastaen (spaghetti, pastaskruer - det 

du måtte ønske) etter anvisningen på pakken. Server pastaen i en dyptallerken, spaghettien først - deretter med en seng av bolognesesaus. Dryss over litt ost (parmesan er godt) og evt litt friske urter.. for syns skyld! 







Bon Appetit ! 


Næringsinnhold per porsjon (ca 500 g) 
358 kcal 
44, 3 g karbohydrater
0 g tilsatt sukker
28, 4 g proteiner
7 g fett 

(Utregnet ved hjelp av somebody.no) 

Ingen kommentarer: