onsdag 26. oktober 2011

Stekt torsk i rømmesaus

Denne retten fikk meg i grunn til å synes at fisk var godt når jeg var lita. Da var det mor som stod for kokkeleringen, mens vi ungene fikk servert skrelte gulrøtter som "ventemat". Som student har jeg tatt i bruk Lerøys torsk (kjøpt frossen i kubbe) kostet 20 kr på rema og var slett ikke så ille i smak. La den tine før du tilbereder den. 




Til to personer 

  • Torsk 
  • Grønnsakene du har tilgjengelig og liker. 
  • Litt stekt løk er godt til. 

Rømmesaus 
  • 1 ss hvetemel 
  • 1 ss smør 
  • 1 dl vann (om ikke mer, prøv deg frem) 
  • 3-4 ss lettrømme
  • litt salt og pepper
Oppskriften var nok til oss to, men det kommer an på hvor glad du er i saus og hvor mange dere er. 

Tilbrered grønnsakene på den måten du liker det best, (jeg damper de på rist, med skall). Stek fisken forsiktig, ikke vær hardfør, da faller den fra hverandre etter hvert. Ta ut fisken av pannen og stek løken til den er blank og gylden. Deretter kan du like så greit tilberede sausen i stekepannen (fint for oss som ikke har oppvaskmaskin). Lag en jevning av hvetemel, smør og vann før du tilsetter rømmen, salter og peprer. Det er viktig at du smaker på den underveis :)



Takk for mat! 




Ingen kommentarer: