Pizzadeig
- 25 gram gjær
- 1,5 dl lunket vann
- 1 ss olje
- 1 ts salt
- 4 dl speltmel
Doble gjerne oppskriften hvis du ønsker en litt mer "amerikansk" deig. Denne her blir typ italiano.
Pizzafyll
- Aïoli (hvitløksmajones)
- 1-2 kyllingfileter, stekt i biter
- salt og pepper
- cherrytomater, delt i to
- ost på toppen
Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen og sett den til heving på et lunt, temperert sted. Har du tid, la den gjerne heve i en times tid.
Skjær kyllingfileten i biter og stek den i litt olje, strø over litt salt og pepper. Sett den til side, skjær opp cherrytomatene.
Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den ut til en flat, jevn deig. Dekk hele deigen med et tynt lag med aïoli før du legger på kyllingbitene, tomater og dekker med ost. Stek pizzaen midt i ovnen på 200 grader til osten er gyllen.
Tilbehør (absolutt obligatorisk ;-)
- Solsikkekjerner
- Ruccola-salat
Stek solsikkekjerner kjapt i en stekepanne sammen med litt olje og litt salt til de er gyldne. Rør konstant med en stekespade slik at de ikke brenner seg.
Næringsinnhold per 100 gram (hele pizzaen er ca 680 g)
201 kcal
7, 7 g karbohydrat
0 g tilsatt sukker
16 g protein
11, 7 g fett
201 kcal
7, 7 g karbohydrat
0 g tilsatt sukker
16 g protein
11, 7 g fett
2 kommentarer:
SAKER!
Absolutt..!
Legg inn en kommentar