onsdag 12. oktober 2011

Ovnsbakt laks med pastasalat

Laks, pasta og pesto er en klassiker, men kan ofte bli litt.. ja, la meg si - kjedelig. Men med små endringer kan retten bli både sunnere, bedre på smak og litt mer spennende


Til to sultne studenter

  •  2 laksefileter
  • Fullkornspasta - penne eller skruer
  • 1/2 stor rødløk - grovhakket eller skjært i ringer
  • 10 cherrytomater - delt i to eller fire
  • En liten neve fersk basilikum - grovhakket
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Kok opp pasta etter anvisningen på pakken. Krydre fisken med litt salt og pepper (og evt. et par dråper med sitron). Stek deretter laksen kjapt på begge sider i en stekepanne slik at den får litt farge. Finn fram en ildfast form og sett den i stekovnen på ca 200 grader. Mens laksen står i ovnen kan du skjære opp rødløk, cherrytomater og kutte opp litt fersk basilikum. 

Når fisken straks er ferdig, har du den ferdigkokte pastaen i en salatskål, blander oppi grønnsakene og salter og peprer etter smak. Ha i litt olivenolje slik at pastaen ikke kleber seg sammen. 


Serveres med en klatt lettrømme, gjerne blandet med litt pesto :-) 

Enjoy!    

Ingen kommentarer: