søndag 30. oktober 2011

Tapas aften!

Tapasen er noe av det jeg savner aller mest (bortsett fra den gode temperaturen) fra mine to år i Spania. Vi fant oss raskt en stam-tapasbar den første tiden og dit dro vi jevnlig. Det deilige varme brødet, verdens beste aïoli, dadler med bacon og fersk serranoskinke var bare noe av det som ga oss vann i munnen. 

Datiles con bacon - Dadler med bacon 
 • Dadler
 • Bacon - beregn en halv baconskive til hver daddel 
 • Tannstikkere Vi kjøpte ferske dadler på Rema 1000. Fjern steinen før du surrer rundt bacon. Stikk tannstikkeren gjennom slik at baconet sitter fast. Har du ikke tannstikkere, kan du evt. spikke noen av fyrstikker. Det var Terjes store jobb for kvelden. Stekes på panna til baconet er ferdigstekt! Helt fantastisk nydelig godt!
Tortilla-snadder


Bruk fantasien og bruk det du synes er godt - lite er bedre enn det! Jeg kjørte på med en klassiker jeg og min tidligere gode samboer, Linn, var veldig glad i! Den består av: 
 • Tortilla-lefse
 • Philadelphia med hvitløk og urter
 • Spekeskinke
 • Paprika
 • Agurk
 • Rødløk
 • Eple 
 • Rødløk 
 • Ruccola
 • Tannstikkere 

Smør philadelphiaen på lefsa og legg på skinka og grønnsakene. Rull sammen, stikk i tannstikkerne (se an hvor store biter du vil ha) og skjær biter. 
Skulle veldig gjerne ha hatt skikkelig spansk serranoskinke i denne her, men som student får first price spekeskinken holde.... :-P 
Patatas bravas...


... Er obligatorisk på tapas-bordet. Potetene skal egentlig friteres i stekepannen, men vi velger en litt mer helsemessig måte å tilberede dem på, nemlig i stekovnen. Skjær potetene i små biter, litt olje, salt og pepper, ildfast form, 200 grader i ovnen, terminado! 


Prøvde meg på en bravas saus, ble ikke så aller verst! Dette er en saus som tar utgangspunkt i tomater - med løk, hvitløk, chili, litt spisskummin, paprikapulver og salt og pepper. Den skal også serveres kald. Min ble servert varm. He he. Legger ikke ut noe oppskrift, må nok utvikles litt mer.. Men dere skal få se et bilde: 


Asparges med spekeskinke
 • Asparges
 • Spekeskinke
Det blir egentlig ikke lettere enn det. Ønsket meg fortsatt den milde serranoskinken, men nok en gang - first price skinka funket.. 

Kok opp vann - hiv oppi aspargesen, la de koke i et par minutter (kommer an på hvor store og tykke de er), ha kasserollen under kaldt vann og la de avkjøle seg litt før du surrer rundt skinken. Fryktelig enkelt og greit! I tillegg til dette lagde vi oss en liten grønn salat, stekte litt svinekjøtt og hadde kjøpt inn en boks med aïoli for anledningen. Ikke alt kan lages fra bunn hver dag.. Med et glass rødvin var stemningen satt og kveldskosen kunne begynne. Håper du har hatt en fin helg du også! Og ja .. jeg må jo bare gratulere MFK med seriegull i dag!!! :-D

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så digg!! Jeg må lære meg å like dadler og bacon :)

Julianne sa...

Hehe. Det bidrar kanskje ikke akkurat til bedre helse - men det lager søt kjærlighet i munnen - det skal sies :)

StineK sa...

Dadler og bacon?
Jaja, er vel fortsatt mye jeg ikke har smakt :)
Hørest spennede ut!

Julianne sa...

Prøv det, Stine ;) Var dere aldri på Tipi Tapa når du var på besøk i Spania ?

Thea sa...

Prøv å ha et par dråper Tabasco inni dadlene før du surrer bacon rundt ;)mmm!

Julianne sa...

åh, det hørtes spennende ut! Får prøve det neste gang :) Takk for tipset!

Lena Svindland sa...

Hei July.
Vi hadde tapas aften i helga og hadde da blant annet dadler med bacon. Det var en utrolig flott rett som bryter litt av med hvitløkssmaken og de andre kryddersmakene som gjerne er med :)
jeg håper det går fint at jeg låner bilde med dadlene i av deg? Jeg linker jo selvfølgelig tilbake til denne siden ved bilde fra mitt innlegg på www.lenasvindland.blogg.no.

Denne bloggen kommer jeg definitivt til å kikke mer innom, mange gode skriverier om mat :)

Julianne sa...

Hei Lena :)
Takk for hyggelig tilbakemelding! Bare lån bildet mitt, det er ikke noe problem.. Bloggen din ser spennende ut, skal sjekkes nærmere ;)

mvh Julianne