fredag 28. oktober 2011

Minestronesuppe du blir mett av!

Etter å ha gått en frisk tur i høstværet, passet det fint å lage en varm og god suppe. Oppskriften er inspirert av Trine, med noen endringer fra min side.  


Til to personer

1 løk, grovhakket
3 gulrøtter, skjært i biter
150 g bacon, strimlet 
2 fedd hvitløk, finhakket 
1/2 chili, finhakket 
1 boks hermetiske tomater
3-4 vårløk, skjært i skiver
7 dl grønnsaksbuljong
Ca 150 g pasta
Salt og pepper
Friske urter (basilikun, persille o.l) eller tørkede
Hele byggryn



Begynn med å koke byggrynene i en separat kasserolle. Koketiden er ca 30 minutter, men du trenger ikke la de koke tiden ut da grynene kan kokes ferdig i suppa. Kutt opp bacon og grønnsaker. Når du har alt klart foran deg, tar du frem en litt romslig kasserolle og heller oppi litt god rapsolje og surrer bacon, løk, hvitløk og gulrøttene til baconet er gjennomstekt. Ha oppi buljongen, hakkede tomater, vårløk og chili. Smak deg frem på chilien hvis du er litt ømfintlig på sterke smaker. Pastaen kan du evt. tilberede i en egen kasserolle etter anvisningen på pakken, men jeg kokte den like så greit direkte i suppa. Gjør du det på denne måten, kan du gjerne la suppa koke litt før du tilsetter pastaen, slik at den ikke blir kokt ihjel! Tilsett urter, salt og pepper og la suppen stå å småkoke i ca 20 minutter. Tilsett byggrynene når det gjenstår 5 minutter av koketiden. 



Lag gjerne en stor porsjon slik at du får rester dagen etter. Da smaker den gjerne ENDA bedre! 

Ingen kommentarer: