mandag 31. oktober 2011

Risotto med sprø asparges

Søndag var det tid for litt fet fisk i form av laks! I den anleding fant jeg fram restene av aspargesen fra lørdagens tapas og smekket sammen en risotto i en fei.. Det er så enkelt - og det er såå godt! Droppet buljongen denne gangen - den inneholder tilsetningsstoffer jeg egentlig greier meg fint uten :-)




Til 3-4 porsjoner 

  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, presset eller finhakket
  • 3 dl arborioris
  • 1/2 dl olivenolje
  • Ca. 7 dl vann - bruk mer om du trenger det 
  • Parmesan 
  • Urtesalt eller vanlig bordsalt 
  • Nykvernet sort pepper 
  • 5-6 grønn aparges

Siden jeg ikke brukte buljong i denne oppskriften, var det like så greit å koke opp vannet i vannkokeren. Det gikk litt kjappere! Bruk en kasserolle, ha i olivenolje og stek løk og hvitløk til løken er gyllen. Ha i risen og la godsakene blande seg godt før du tilsetter litt av det kokende vannet. Ha på lokk og la risen trekke til seg en god del av vannet før du på nytt sper på med mer vann og la vannet trekke inn på nytt. Fortsett til du får en kremet konsistens. Vil du se bilder, kan du sjekke ut denne! Smak til med parmesan, salt og pepper!

Aspargesen tilbereder du på denne måten: Skjær av den nederste delen av aspargesen, ca 2 cm. Kok opp vann i en kasserolle, tilsett en klype salt. Når vannet koker har du aspargesen oppi og lar de ligge i ca 2 - 3 minutter, avhengig av tykkelsen på aspargesen. Ta kasserollen av platen og la aspargesen avkjøle seg litt under rennende kaldt vann. Skjær i biter på ca 2 cm og bland i risottoen. 


God middag! :-)




Ingen kommentarer: