Til denne lasagnen trenger du:
- Lasagneplater (ca 12 plater)
- Raspet ost til toppingen
Tomat/kjøttsaus:
- 400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- En boks hermetiserte tomater, grovhakkede
- 3-4 ss tomatpuré
- Evt. litt vann
- Ca 1 ts tørket oregano
- Ca 1 ts tørket basilikum
- Salt og pepper
Ostesaus
- 4 dl melk
- 1 ss maisenna (evt. hvetemel)
- 50 g ost (jeg brukte parmesan)
- 0,5 ts muskat
- Salt etter smak
Stek kjøttdeigen ferdig og sett den til side. Surr løk og hvitløk i litt olje til løken er blank. Bruk gjerne en kjele. Tilsett hermetiserte tomater, tomatpuré og den ferdigstekte kjøttdeigen. Tilsett gjerne litt vann for å få mer saus. Krydre med oregano, basilikum, pepper og smak til med saltet.
Nå lar du sausen småputre litt på svak varme slik at smakene får komme skikkelig frem i sausen. I mellomtiden kan du lage til en deilig salat og begynne på den hvite ostesausen.
Ta frem en ny kjele og ha i melk og maisenna. La sausen få et lite oppkok før du tilsetter ost, muskat og evt. litt salt. Den er ferdig når osten har smeltet i sausen.
Nå er alt klart for å dandere lasagnen i en ildfast form. Jeg beregner ca 4 lag med lasagneplater i denne oppskriften.
Legg et lag med kjøttsaus i bunn, legg dermed et lag med lasagneplater over. Hell så et tynt lag med ostesaus over der igjen, så et lag med kjøttsaus. Forsett med lasagneplater og gjenta med ostesaus osv. Pass på at det siste laget blir med ostesaus, da får du en jevn og fin overflate. Strø på med raspet ost og strø over litt tørket oregano på toppen.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter når osten er fin og gylden!
Serveres med en frisk salat, litt ferskt brød og en liten klatt med tyttebærsyltetøy! (og ikke vær så skeptisk til tyttebæra... :-P)
2 kommentarer:
Mmm, får vann i munnen når jeg tenker på denne fantastiske lasagnen du mekket sammen til oss igår:)
Vi bekreftet at den var god ved å skrape fatene våre. Det var veldig hyggelig å se :-)
Legg inn en kommentar