onsdag 12. oktober 2011

Aspargessuppe med tomat og spekeskinke

Ryktene sier at asparges er grønnsakenes konge. Den smaker godt, er enkel og rask og tilberede i tillegg til at den inneholder en mengde vitaminer og mineraler (spesielt rik på betakaroten, folat og vitamin C). Dette er første gang jeg lager suppe av den, men skal si jeg ble fornøyd med resultatet! 

Ca 4 porsjoner
  • 1 bunt asparges
  • 5 dl vann eller buljong
  • 2 dl matfløte
  • 1 dl melk 
  • 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • Salt etter smak
Tilbehør
  • 1 stor tomat (eller 2 små), skjært i terninger
  • Spekeskinke 

Skjær av de to nederste cm av aspargesen. De skal ikke være med i suppa. Kutt den deretter opp i biter på ca 1 cm. Kok opp vann eller buljong, melk og fløte i en middels stor kasserolle. Ha i aspargesbitene i kasserollen og la de koke i ca 2 minutter (ikke mer!). Trekk kasserollen fra platen og ta ut ca 1/3 av aspargesen (den skal brukes senere). Bruk deretter en stavmikser, direkte i kasserollen, eller hell suppa opp i en kjøkkenmaskin og kjør suppa til du får en glatt og fin konsistens. Tilsett pepper og salt etter smak. Sett suppa tilbake på platen og la den putre litt på svak varme.

Skjær tomaten i båter og fjern innmaten. Skjær tomatkjøttet opp i små terninger og legg det til siden. 

Spekeskinken stekes lett i stekepannen til den er sprø og har fått litt farge. 

 
Ved servering legger du en liten haug med asparges og tomater midt i suppeskålen. Hell varm suppe rundt og legg litt spekeskinke på toppen.

Server gjerne et godt brød ved siden av. 

Ingen kommentarer: