Oppskrift til ca 20-24 hauger (rundstykker)
- 1 pk tørrgjær
- 1, 5 ts salt
- 10 dl grovt mel (jeg brukte sammalt hvete og litt byggmel)
- 2 dl havregryn
- 3 dl hvetekli
- 1 dl linfrø
- 100 g hasselnøtter (grovt hakket)
- 100 g valnøtter (grovt hakket)
- 150 g rosiner
- 10 tørkede aprikoser (klippet i biter)
- 12 dl lunket vann (37 - 40 grader)
- 2 ss rapsolje
Rosiner og aprikosene kan droppes.
Bland alt det tørre (spar ca 2 dl til senere) sammen med rosiner og aprikosen. Tilsett lunket vann og rapsoljen og bland godt. Deigen skal være så fuktig at den nesten kan røres i med en sleiv. Mot slutten tilsettes de siste 2 dl av melblandingen. Ved å vente med å tilsette litt mel vil nøttene og den tørkede frukten lettere blandes inn i deigen.
Så kommer vi til den morsomme delen. Disse "rundstykkene" skal nemlig ikke rulles som vanlige rundstykker. Hent fram en stekeplate og dekk den med bakepapir. Nå tar du fram ei tresleiv og deler deigen ved å legge den klattvis på bakepapiret som en "vakker, liten knudrete haug" (som Sundfør beskriver det).
La rundstykkene heve et lunt sted i omtrent 1 time (gjerne et sted der det er litt temperatur). Stek rundstykkene midt i ovnen ved ca 225°C i 20 minutter til de er gyldne og fine.
Salt pålegg på det søte, deilige rundstykket! |
God og mett etter at kveldsmaten er inntatt denne søndagskvelden.. :-)
Næringsinnhold pr. rundstykke/uten rosiner og aprikoser
Energi - 190 kcal/166 kcal
Protein - 5,8 g/5,5 g
Fett - 8 g/8 g
Karbohydrat - 20 g/15,3 g
Kostfiber - 6,4 g/5,6 g
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar