søndag 22. januar 2012

Kremet blomkålsuppe med stekt spekeskinke

Før så var det beste jeg viste med suppe brødet jeg fikk ved siden av... Det var vel da tante Toro stod for kokkeleringa! Men slik er det jo ikke lenger, så nå liker jeg suppe på lik linje som brødet. Hihi. Blomkålsuppe

Til ca to personer

En liten blomkål
5-6 dl blomkålkraft + 0,5 - 1 grønnsaksbuljong
2 ss hvetemel
salt og pepper
1 dl matfløte eller crème fraîche
Spekeskinke, skåret i biter

Skyll og del blomkålen i buketter. Finhakk de grove stilkene. Kok opp vann og tilsett buljong. Legg i blomkålbukettene og la de trekke til de er møre, i ca 4- 5 minutter. Ta den opp av kasserollen. Ha i stilkene og la de småkoke i 8 til 10 minutter. Ta deretter fram en stavmikser og mos stilkene og halvparten av blomkålbukettene direkte i kasserollen (du kan evt. ta i bruk en matprosessor). Kok opp suppen og jevn den med hvetemelet utrørt i kald kraft eller fløten. La suppen småkoke med lokk i ca 10 minutter før du smaker til med salt og pepper. Tilsett de resterende blomkålbukettene like før servering slik at de får seg litt varme. 

Spekeskinken skjæres i passende biter og stekes kjapt i litt olje i en stekepanne.. Dandér og servér! Et par skikkelige brødskiver må du selvfølgelig ha ved siden av - Eltefritt brød med soltørkede tomater og pestoJulianne :)

7 kommentarer:

StineK sa...

Suppe er så godt! Kunne spist det hver dag! Eller nesten i alle fall :)

Julianne sa...

Ja, jeg må lære meg å lage mer suppe.. Det er absolutt undervurdert!! :P

Reminiscence sa...

Kjempelekker suppe! Du har en ny følger ;)

Julianne sa...

Hurra! Setter stor pris på det :)

Marlene sa...

Jeg er skikkelig dåli på supper.. Må bli flinkere til å lage det!! Blomkålsuppe spiste jeg meg stygg på når jeg gikk gravid med Tobias, har faktisk ikke spist det siden.. 6 år siden!! Kanskje det er på tide å prøve igjen? Hihi.. Brukte også å lage suppen litt tykkere og ha den i en ildfast form og gratinere med ost. Strø over bacon. Mmmmm. :) Takk for påminnelsen, skal jammen prøve på denne snart. ;)

Kobler ikke helt en blå går ved siden av flyplassen. Ser bare for meg brunvoll, statoil og molde bakeri bortover der..? Hih.. Da blir du ikke langt unna nei. Da er det helt lov å ta seg en tur. :)

KLempådu

Matentusiasten sa...

Hei.

Takk for hyggelig kommentar. Du får bare spørre hvis du trenger restaurantanbefalinger i Oslo. Jeg har mange, tilpasset bydel, smak og prisklasse.

Hilsen Aria

Natalie sa...

Hei Julianne! :) så koselig med kommentar fra deg:) suppa så god ut, og med ikke for avanserte ingredienser, må den sjekkes ut! Jeg elsker suppe..ja, høres spesielt ut;) men true story ;) la meg til følger, så håper jeg på mange tips fremover :D klem Natalie