torsdag 20. oktober 2011

Stekt laks med hjemmelaget potetmos

Etter at jeg bestemte meg for at jeg skulle lære meg å lage mat, har jeg lagt de tradisjonelle rettene litt på hylla.. Før lørdag hadde vi ikke spist poteter på sikkert tre uker, og det ble rett og slett for lenge. Søndag lagde vi noe så enkelt som stekt laks med potetmos! Det tar slett ikke lang tid, og krever ikke så mye av deg.. :-)

Til to porsjoner (med litt rester) 

  • Tre store poteter, med skall 
  • En klatt med smør
  • Litt matfløte (eller kaffefløte - inneholder mindre fett) evt. så kan du bruke vanlig melk. 
  • Salt og evt. litt pepper


Kok eller damp potetene (ved hjelp av en rist) til de er gjennomkokte. Kok potetene med skall, på den måten bevarer du vitaminene best. Eventuelt kan du skrelle potetene før du moser dem til stappe. Jeg liker å spise skallet! Mos med en potetstapper (evt et alternativt redskap, bruk fantasien), tilsett smør, fløten og smak til med salt og pepper. 


Serveres med en klatt med lettrømme! 

Eller ketchup.. ? (elsker ketchup) 

4 kommentarer:

StineK sa...

Nam, no fekk eg lyst på laks :)
Du må prøve å lag blomkålmos til engang ;)

Julianne sa...

JA, har du oppskrift ? ;)

StineK sa...

Vel, oppskrift og oppskrift.
Sånn ca 1/2 -1 blomkål
Melk eller fløte

Kok blomkål, hell av vann og miks med stavmikser (blir ikke så god med stamper)
Ha i melk eller fløte til passe konsistens og dei ha i salt, pepper og anna godt :)

Ellers kan du lage stappen som ovenfor og ha i lidfast form. Ha litt karri og ost over, og gratiner i ovnen ;)

Julianne sa...

Det høres godt ut! Jeg har fått litt angst av sånn finmikset mat for tiden, etter at jeg var å observerete på det eldresenteret! Haha, så kanskje jeg bare skal holde meg til potetstapperen..! Takk for tipset, Stine :-)