Siden min kjære bestemt ville ha pannekaker og bacon til middag i dag, kunne jeg like så greit prøve og lage en ny suppe. Dette er en helt ny verden for meg da Tante Toro har fulgt meg tett i løpet av oppveksten...
- 500 gram grønne erter (fra frysedisken)
- 7 dl vann
- 1 1/2 terning grønnsaks- eller kyllingbuljong
- 2 ss mykt smør
- 3 ss hvetemel
- evt. litt salt og pepper
Kok opp vannet sammen med buljongen og la ertene koke i ca 8 minutter. Lag en ball av det myke smøret og hvetemelet - bruk fingrene og kna godt sammen.
Når ertene har kokt, har du i smør- og hveteballen og rører den godt inn. Når du blander jevningen på denne måten unngår du klumper når du skal ha den i etter at suppa er kokt opp. Når ballen har blandet seg godt inn, tar du kasserollen av plata, tar fram en stavmikser og mikser suppa til en jevn og fin masse. Smak til med salt og pepper! Ganske enkelt, ikke sant ?
Pannekaker er også ganske lettvint. Vi liker å bytte ut hvetemelet med grovere varianter for å gjøre pannekakene mer rik på næringsstoffer.
Til 8-10 store pannekaker
- 1 dl sammalt hvete, finmalt
- 1 dl hvetemel
- 0,5 dl havregryn
- 6 dl melk
- 1/2 ts salt
- 1 ss rapsolje
- Litt olje til steking
- Stek gjerne litt bacon og ha ved siden av!
Bland det våte - melk og egg. Ha i litt og litt mel mens du visper slik at røren blir jevn og fin. Tilsett salt og rapsolje. La gjerne røren svelle litt før du setter i gang med stekingen.
Server pannekakene med noe godt inni som for eksempel blåbærsylte eller flytende honning! Supernice :-)
2 kommentarer:
Næ, jeg har aldri hørt om pannekaker og bacon!! Så spennende, det er sikkert digg!!
Hahaha, er ikke det vanlig ?? Før jeg møtte Terje var det det som var tilbehøret til pannekakene.. På samme måte som at du må ha poteter til kjøttkaker.. Jaja, tradisjonene er vel forskjellig fra hvilken kant en er oppvokst i landet ;)
Men godt er det! Du får den samme kombinasjonen som med dadlene - salt og søtt! hihi.
Legg inn en kommentar