fredag 14. oktober 2011

Ovnsbakt torsk i balsamicosaus

Fisk kjennetegnes også ved å ha høy proteinkvalitet - den inneholder alle de essensielle aminosyrene i tillegg til at den er lett fordøyelig og inneholder viktige vitaminer (vitamin A og D og alle B-vitaminene, spesielt vitamin B12) og mineraler (jod, selen, sink, jern og kalsium). Torsk er en av de magreste fiskeartene og inneholder derfor ikke mye omega 3 i kjøttet. Torskens lever derimot, inneholder stoooore mengder omega 3!

Torsk på en seng av vårløk og cherrytomater, dekket med en sky av balsamicoeddik, soyasaus og olivenolje

Til 3-4 porsjoner 
  • 600 gram torskefilet, delt i biter
  • Ca 10 cherrytomater, delt i to
  • 4 vårløk, skjært i biter
  • 2 ss balsamicoeddik, velg en god en. 
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • En neve frisk basilikum, grovt hakket
  • Salt og pepper







Fordel tomater, vårløk og fisk i en ildfast form. Bland sammen de øvrige ingrediensene og hell over fisken og grønnsakene. Krydre med salt og pepper. Stekes midt i ovnen i 20 minutter på ca 200 grader. 




Server gjerne med litt ris :-) Oppskriften er lånt fra Trines Matblogg

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette var veldig godt, men jeg brukte pasta fremfor ris :) Anbefales!