onsdag 7. desember 2011

Hjemmelagede tortilla-lefser

Et steg nærmere et sunnere taco-måltid! 


Til ca 12 tortillas
  • 3 dl hvetemel
  • 3 dl rugmel, finmalt
  • 1 ts bakepulver
  • 3/4 ts salt
  • 2 dl kaldt vann
  • 2 ss olje (raps, solsikke eller oliven)

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett vann og olje. Arbeid deigen raskt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Det er like greit å gjøre det for hånd, så slipper du å vaske eltekroken! (Jeg har ikke vaskemaskin.. He he) Del deigen i 12 emner og form dem til boller. Kjevle bollene ut til tynne lefser - så tynne du bare greier. Stek lefsene i en tørr, varm stekepanne (om du ikke har støpejernspanne) i ca 1 minutt på hver side. De må ikke stekes for lenge, da kan de bli tørre. Avkjøl lefsene under et klede. 



Litt misformede, men smaken var det ikke noe å si på :-)


Oppskrift på mitt hjemmelagede taco-krydder finner du HER 

Oppskrift på guacamole finner du HER 


6 kommentarer:

Thea sa...

DIGG!! Dette har jeg oså hatt lyst til å prøve!

Julianne sa...

Det er jo så enkelt! Og smaken og konsistensen er jo mye bedre enn de du kjøper i butikken ;)

Julianne sa...

Etter min smak vel og merke!!

Marlene sa...

Wohoi! Spennende. Nei nå er det så mye jeg skal prøve å lage her at jeg må snart sette igang. ;) Hihi.. Men først Trheim. Yey! :D
Er jo vel likesåflink til å ta bilde duuuuooooog daaaaa. ;)

Anonym sa...

Disse vil jeg prøve! :) Har du prøvd å fryse de?
Tenkte å lage mange når jeg først skulle lage..

Julianne sa...

Prøv! :-) Kjempelett! Jeg har ikke prøvd å fryse de, men har du stor nok fryser så går det sikkert fint! Gi meg gjerne tilbakemelding på hvordan det går! :-)