Ved å ta i bruk avorio- eller arborioris vil du få en risotto som er ordentlig kremet. Den er i alle fall å få tak i på Meny og ICA ;-)
Risotto - til 4 porsjoner
- 1 løk, finhakket
- 1/2 dl olivenolje
- 3 dl arborioris
- Ca 7 dl vann - bruk mer om du trenger det
- 1 Kylling- eller grønnsaksbuljong
- 3 mellomstore sopper
- 100 g bacon
- 1 ss smør
- Parmesan
- Litt pepper
La risen trekke til seg væsken før du heller på mer. |
Mens risottoen koker, kan du kutte opp soppen og baconet i grove biter. Stek soppen kjapt i stekepannen med litt olje, ta den av plata når den ser slik ut |
Stek deretter baconet og legg det til side.
Etter 25-30 minutter, når risottoen er kremet og riskornene fremdeles gir litt tyggemotstand, er det tid for å krydre med smør, litt pepper og parmesanost. Smak evt. til med litt salt, men jeg synes ikke denne risottoen trenger det, buljongen og baconet er salte nok i seg selv.
Risottoen er snart klar.. Kremet og fin! |
Like før servering rører du forsiktig soppen og baconet inn i risottoen.
Spis risottoen som den er - den er veeeeldig mektig, så det er ikke sikkert at du trenger noe ved siden av!
Jeg kjørte et par kyllingfileter inn i stekovnen for å tilføre retten proteiner og ikke overspise meg på risottoen... I tillegg til at det ble igjen rester til lunsj i morgen. ;-)
Næringsinnhold per porsjon (risotto):
Energi - 495 kcal
Protein - 12,2 g
Fett - 23 g
Karbohydrat - 58 g
Kostfiber - 1,5 g
Ps, Risottoen er både glutenfri og inneholder svært lite laktose og kan dermed nytes av personer med laktoseintoleranse. Ved prosseseringen av ost (i dette tilfellet parmesan) vil mesteparten av laktosen brytes ned og vil dermed ikke føre til laktoserelaterte plager.
1 kommentar:
Dette ser virkelig nydelig ut, gleder meg til å prøve det ut! :)
Legg inn en kommentar