lørdag 18. februar 2012

En slags enchilada

Er du glad i taco og har lyst å prøve en litt annerledes variant, så kan du like så greit prøve deg på denne! Her har jeg byttet ut kjøttdeigen med ren kyllingfilét, pakket det inn i tortillalefser og satt det i ovnen. Veldig enkelt og greit! Serveres med guacamole, salsasaus og en deilig salat :)

Dette trenger du: 

Tortillalefser - kjøp i butikken eller lag selv: 

Enchiladas á la Juli

2 kyllingfileter, skjært i passende små biter
3 ss tomatpuré
Ca 0,5 - 1 dl vann
1 ts spisskummin
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
0,5 ts svart pepper
0,5 ts salt
0,5 - 1 ts chiliflak (eller chilipulver) OBS - sterkt! Vær forsiktig! 
*Smak deg fram med de forskjellige kryddertypene.


Skjær opp kyllingen i passende små biter. Stekes kjapt i litt rapsolje i stekepannen. Krydre gjerne med litt salt og pepper. Når kyllingen er ferdigstekt tilsetter du tomatpuré og vann. Rør godt ut til konsistensen er fin. Tilsett resten av krydderet - smak deg frem og vær forsiktig med chilipulveret, det er nesten bedre med for lite enn for mye. Retten kan raskt bli ødelagt i denne fasen (snakker av erfaring... :P). Når kyllingen er ferdig legger du fram tortillalefsene. Legg en passende mengde kylling i midten av hver og brett sammen som en burrito før du legger den i en ildfast form, strør på med en deilig ost og evt litt tacosaus over hver enchilada. Sett formen i ovnen på ca 200 grader til osten er gylden. 




Mens enchiladasene står og godgjør seg i ovnen kan du for eksempel lage guacamole. Siden kyllingblandingen er ganske sterk, synes jeg det er godt med en mild og enkel guacamole. Dette trenger du 

Guacamole

1 avocado
1 ss lettrømme
salt og pepper
1/2 fedd hvitløk, finhakket
noen dråper sitron eller lime


Ta fram et stort fat. Del avocadoen og ta ut steinen før du skraper ut innholdet. Bruk en gaffel og mos avocadoen før du tilsetter en dæsj rømme, hvitløk, salt, pepper og sitron. Rør godt sammen - ferdig :)



*

Ta ut enchiladasene når de ser ca slik ut: 





God helg :)


6 kommentarer:

Marlene sa...

Åååh. Dette såg godt ut! :D
Har laget slik før, men det er jommen lenge siden.
Blir vårruller her ikveld. Det beste som finns!

God helg, Julianne! Klem

Reminiscence sa...

Dette så veldig godt ut! Ble sulten.

God helg! Klem

Anonym sa...

Heisann! Et lite tips:
Stek sopp, rødløk og paprika sammen med kyllingen, og bland inn kidney-beans til slutt, før du krydrer det hele! Da får du grønnsaker til retten også - kjempegodt!

Julianne sa...

Hei! Det høres kjempegodt ut! Takk for tipset, den kombinasjonen skal jeg prøve :) Hvilke krydder bruker du ? Jeg serverte nok denne med en frisk salat, får aldri nok grønnsaker ;)

Julianne :)

Anonym sa...

Spisskummen, paprika og chilikrydder, salt og pepper. Og steker så klart med masse hvitløk ;)

Masse oppskrifter som ser veldig gode ut her! Kommer nok til å låne noen :)

Ingvild

Julianne sa...

Det skal jeg prøve! Jeg setter pris på tips, ikke alltid like enkelt å komme på noe nytt og spennende :)

Lån i vei! Det er derfor den er her ;)

Julianne :)