Dette er den andre gangen jeg lager pai, så jeg er ingen reser på tertebaking. Men vi ble fornøyd med resultatet! Det er noe med den tex-mex smaken, det er jo så saaabla godt. :-)
Paideigen er en grovere og magrere versjon av den jeg fant i kokeboka, hvetemelet er byttet ut med sammalt hvete og halvparten av smøret er byttet ut med cottage cheese.
Paideig- 3 dl sammalt hvete, finmalt
- 75 g romtemperert smør
- 100 g cottage cheese eller kesam
Bruk hendene smuldre smøret i melet før du har i cottage cheesen og jobb sammen til en fin deig. Flat den ut i en paiform (jeg brukte bare fingrene) og godt opp etter kantene. Bruk en gaffel og stikk masse hull før du har i fyllet.
Taco-fyll
- 400 g karbonadedeig
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 boks mais
- 1 boks brune bønner (400 g)
- Ost til topping
Bruk en pakke tacokrydder-pulver eller lag selv ved bruk av disse ingrediensene (anbefaller å prøve!)
Taco-krydder
Taco-krydder
- 2-3 ss tomatpuré
- Ca 1 dl vann
- 1 ts spisskummin
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket basilikum
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts svart pepper
- 0,5 ts salt
- 0,5 - 1 ts chiliflak (eller chilipulver) OBS - sterkt! vær forsiktig!
Stek karbonadedeig, løk og hvitløk. Tilsett tomatpurén og vann og deretter spisskummin, oregano, basilikum, paprikapulver, salt, pepper og chiliflak. Her er det viktig å smake seg frem, husk at det er forskjell på kryddermerker når det kommer til hvor kraftig de er på smak. I tillegg kan kjøttdeigen kreve mer (eller mindre) salt.. La blandingen putre litt på svak varme før du tilsetter mais og bønner. Ha deretter blandingen over paideigen i formen, strø over med ost! Nå er paien klar for ovnen - 200 grader, midt i ovnen.
Server med en enkel salat, salsasaus, rømme og guacamole!
Ps. Etter tips fra Stine, er det kanskje lurt å sette paibunnen i ovnen i noen minutter før du fyller i paifyllet! Da får du en litt hardere og sprøere bunn. Takker Stine for tipset :-)
2 kommentarer:
flott. eneste som kanskje mangler er steketid.
har tacopaien i ovnen nå.
Hei. Håper paien smakte bra og at den ble godt nok stekt! Jeg husker ikke hvor lenge den stod i ovnen, men til osten er fin og gylden. Jeg fikk et tips om å steke paibunnen litt i forkant før en tar i fyllet! Da er du i alle fall sikret en bunn som ikke er for bløtt ;) Fyllet er jo allerede stekt. Ha en fortsatt fin kveld, MagnusOre. Hyggelig med kommentar :)
Julianne
Legg inn en kommentar