torsdag 17. november 2011

Tacopai


Dette er den andre gangen jeg lager pai, så jeg er ingen reser på tertebaking. Men vi ble fornøyd med resultatet! Det er noe med den tex-mex smaken, det er jo så saaabla godt. :-)
Paideigen er en grovere og magrere versjon av den jeg fant i kokeboka, hvetemelet er byttet ut med sammalt hvete og halvparten av smøret er byttet ut med cottage cheese. 



Paideig
  • 3 dl sammalt hvete, finmalt
  • 75 g romtemperert smør
  • 100 g cottage cheese eller kesam


Bruk hendene smuldre smøret i melet før du har i cottage cheesen og jobb sammen til en fin deig. Flat den ut i en paiform (jeg brukte bare fingrene) og godt opp etter kantene. Bruk en gaffel og stikk masse hull før du har i fyllet. 


Taco-fyll
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 boks mais
  • 1 boks brune bønner (400 g)
  • Ost til topping

Bruk en pakke tacokrydder-pulver eller lag selv ved bruk av disse ingrediensene (anbefaller å prøve!)


Taco-krydder
  • 2-3 ss tomatpuré
  • Ca 1 dl vann
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts svart pepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 - 1 ts chiliflak (eller chilipulver) OBS - sterkt! vær forsiktig! 


Stek karbonadedeig, løk og hvitløk. Tilsett tomatpurén og vann og deretter spisskummin, oregano, basilikum, paprikapulver, salt, pepper og chiliflak. Her er det viktig å smake seg frem, husk at det er forskjell på kryddermerker når det kommer til hvor kraftig de er på smak. I tillegg kan kjøttdeigen kreve mer (eller mindre) salt.. La blandingen putre litt på svak varme før du tilsetter mais og bønner. Ha deretter blandingen over paideigen i formen, strø over med ost! Nå er paien klar for ovnen - 200 grader, midt i ovnen. 




Server med en enkel salat, salsasaus, rømme og  guacamole!


Ps. Etter tips fra Stine, er det kanskje lurt å sette paibunnen i ovnen i noen minutter før du fyller i paifyllet! Da får du en litt hardere og sprøere bunn. Takker Stine for tipset :-)

2 kommentarer:

Magnus0re sa...

flott. eneste som kanskje mangler er steketid.
har tacopaien i ovnen nå.

Julianne sa...

Hei. Håper paien smakte bra og at den ble godt nok stekt! Jeg husker ikke hvor lenge den stod i ovnen, men til osten er fin og gylden. Jeg fikk et tips om å steke paibunnen litt i forkant før en tar i fyllet! Da er du i alle fall sikret en bunn som ikke er for bløtt ;) Fyllet er jo allerede stekt. Ha en fortsatt fin kveld, MagnusOre. Hyggelig med kommentar :)

Julianne