Til ca 50 kjeks
- 200 g hvetemel (3 1/4 dl)
- 200 g sammalt hvete, finmalt (3 1/4 dl)
- 1/2 dl sesamfrø
- 1 ss sukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 100 g smør
- 1 1/2 dl vann
- 1 egg
Sett ovnen på 200 grader. Bland alt det tørre, smuldre så smøret i blandingen. Tilsett vann og egg og jobb det raskt sammen til en deig med fingrene. Del deigen i to - rull til pølser. Del hver del i ca 25 emner og rull til kuler. Bruk enten en kjevle eller fingrene til å flate de ut til flate, runde kjeks.
Stekes midt i ovnen til de har fått en fin, lysegul farge - ca 10 minutter.
Jeg delte oppskriften i to for å slippe å ha så mye godsaker liggende tilgjengelig.. lurt tips hvis du har en tendens til å ikke få fred før de er oppspist ;-)
Hva synes du ? :-)
3 kommentarer:
Nam, de må jeg prøve en gang :)
Skal testes. Sikkert digg med ost, nam nam!
Absolutt bra med ost! Lag de så flate som mulig, da blir de sprø og god :-)
Legg inn en kommentar