mandag 28. november 2011

Baconsurret indrefilet med soppsaus

Denne retten fikk vi servert hos Liv Birgit og Stian første gang. Det var så godt at dette måtte vi nesten prøve å få til selv også :-) 

  • Indrefilet av svin
  • Baconskiver
  • Poteter, skjært i båter
  • Litt rapsolje
  • Krydre med det du liker best (salt, pepper, hvitløkspulver)
Soppsaus
  • Sopp, skjært i passende biter
  • Løk, finhakket
  • En ss smør eller olje
  • Matfløte
  • Salt og pepper
  • Cherrytomater 
Hvor mye bacon du vil surre rundt er helt opp til deg, vi slo på stortromma og pakket inn hele indrefileten. Sett ovnen på ca 225 - 250 grader og sett inn grisen. 


Skjær poteten i båter, ha det i en bolle eller plastpose og bland godt sammen med olje og krydder. Stekes i ovnen til ønsket sprøhet er oppnådd. 

Soppsausen lagde jeg på denne måten: Varm smør eller olje i en passende stor kasserolle. Ha i sopp og løk og stek til løken er gyllen. Hell over ønsket mengde matfløte og smak til med salt og pepper. Slik kan det gjøres. Jeg er ingen dreven sause-kokk og prøver meg alltid fram til jeg får ønsket konsistens og smak. Denne gangen prøvde jeg meg på en litt magrere variant av sausen der jeg benyttet lettmelk og maisenna som base - der jeg spedde på med litt matfløte etterhvert. 



Spis sakte, tygg godt og nyt maten :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hvor lenge skal den stå i ovnen ? :)

Julianne sa...

Hei! Det kommer nok an på hvor stor indrefilet du har og hvor godt stekt du ønsker at den skal være. Nå skal det sies at jeg ikke er en ekspert på kjøttsteking, men hvis du bruker et steketermometer er den litt rosa inni når det viser 70 grader (ca 20 minutter i ovnen) og ferdigstekt ved 76 grader (ca 30 minutter i ovnen). Håper du finner ut av det :)

Julianne :)