torsdag 25. april 2013

Raw cakeRAW CAKE. Har du hørt om det ? Denne kaka er rå, det vil si - ikke stekt i ovnen. Denne ble tilberedt i fryseboksen. I anledning min kjæres bursdag fikk vi besøk av en melkeallergiker og en på streng lavkarbodiett. Jeg ble litt motløs når det kom til hva jeg skulle servere, men bestemte meg etterhvert for å prøve meg på denne. Den er fri for raffinert sukker (inneholder dadler og honning), fri for gluten og fri for melk. Så fikk jeg bare håpe på at han på lavkarbo kunne unne seg noen "snille karbohydrater" for anledningen. Hihi. 

Kaken ble en fryd for øyet (etter min mening, jeg er så stolt skjønner dere!) og smaken ble temmelig god. Litt for mye sitron kanskje, eller litt for lite honning, men det blir helt sikkert bedre neste gang! I alle fall var det gøy å prøve å lage noe jeg ikke hadde prøvd før! 

Oppskriften finner dere her; green kitchen stories <-- En nydelig vegetarisk matblogg! 

Vennlig hilsen meg :)

8 kommentarer:

Cathrine sa...

Ser veldig fristende ut!!:)

Caroline sa...

Den så raw-god ut ;);)

Julianne sa...

Hahaha, ordspill-dronningen! Takk, Caroline og Cathrine! :) Den var veldig frisk og god :)

Anonym sa...

Jippi jaj, har prøvd meg på raw kuler, men ikke en hel kake enda - men det kommer ved neste anledning altså. Denne så nydelig ut July!

Jane H. Johansen @veganmisjonen.com sa...

Hvem kan vel motstå en slik kake! Ser fantastisk ut :D

Julianne sa...

Og jeg som slo meg løs og gikk rett på kaka, Thea. Tok en raw-sjans der :P hihi. Thea, du må sjekke ut bloggen til Silje (Siljes reise), hun har så mange deilige rawkaker. Skjønner ikke at jeg ikke fant en oppskrift der i utgangspunktet.. Det får bli neste gang :)

Tusen takk, Jane! :D

Ingvild sa...

Hva er hemp-seeds egentlig? Og hvor får man tak i kokos-olje? Så veldig god ut!

Julianne sa...

hemp-seeds er hempfrø! Du får kjøpt dem på helsekost vet jeg. Jeg brukte ikke det i kaka mi, i og med at jeg ikke hadde det tilgjengelig så det går helt fint å droppe. Kokosolje får du tak i på helsekost, VITA og muligens i en av de store dagligvarebutikkene som Meny, Ultra, ICA osv :)