onsdag 2. november 2011

Restefest! Lys lapskaus

Denne litt impulsive lapskausen vekket gode minner til barndommen. Mamsen har alltid vært glad i å lage store gryter med kjøttsuppe, og det ble nesten alltid rester igjen til dagen etterpå. Av og til hendte det seg at hun tok oppi litt hvetemel, og vips så ble suppa forvandlet til verdens beste lapskaus. Jeg synes bare det er så sinnsykt godt! :-P




Jeg tok bare det jeg hadde liggende i kjøleskapet og fryseren jeg

  • En grønnsaksbuljong
  • Ca 7 dl vann 
  • Kalkunpølser
  • Fullkornsmakaroni
  • Poteter
  • Gulrøtter
  • Vårløk
  • Løk 
  • Litt paprika 
  • Litt tomat
  • Litt chili
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel 
  • Evt. litt salt og pepper

Kutt opp grønnsakene og pølsa i passelige biter. Kok opp vann og buljong og ha grønnsakene oppi, sammen med makaronien og kalkunpølsa. Nok en gang kan du lage en smør- og melball som du tar oppi etter at suppa har fått kokt litt. Bland godt, den skal se noen lunde slik ut: 


Ha ballen i suppa og rør den sakte, men sikkert inn i væsken og gryta vil ligne mer og mer på lapskaus. Blir den for tykk sper du på med litt mer vann! Smak til med salt og pepper. 

Ta fram det du har i kjøleskapet og lag deg en lapskaus du også ;-) Heheh

Ingen kommentarer: