søndag 2. september 2012

Nyrørt, friskt gojibær-syltetøy


Det har blitt mye sylting i sommer - både jordbær, kirsebær og blåbær har blitt most til deilig syltetøy i løpet av sommermånedene. Dette syltetøyet er dog litt utenom det tradisjonelle syltetøyet. Jeg kom over denne oppskriften i Supermat-boken, og bestemte meg for at den var enkel nok til å prøve seg på! Et fantastisk friskt syltetøy, fri for sukker og er stappet med antioksidanter fra både gojibær og bringebær! 

Dette trenger du 

  • 50 g gojibær, bløtlagt i minst en halv time (kjøpes på helsekost)
  • 100 g bringebær, frostne eller friske
  • Valgfri søtning, jeg brukte 1 ss agavesirup og 1 ss akasiehonning


Slik gjør du det - bløtlegg gojibærene i minst en halv time. Har du frostne bringebær, måler du opp 100 g og lar de tine mens gojibærene koser seg i vannbadet. Ha goji- og bringebærene i en blender, kjør kjapt til en fin konsistens. Smak til med søtning, ha i en skål og nyt umiddelbart :-)

Er gojibær ukjent for deg ? Det er et ganske nytt bær for meg også, men det sies at gojibær er det bæret som inneholder mest antioksidanter i verden og har dermed en helsefremmende effekt. I tillegg inneholder det mye proteiner, som ikke er vanlig når det kommer til frukt og bær.

Så smaker det veldig godt! Jeg bruker det hovedsakelig i frokostblandingen eller rett og slett som snacks, og nå også i syltetøy.. ;-)

Hva bruker du goji-bær til ? Gi meg flere bruksområder, det liker jeg! 

Ha en fortsatt fin søndag! 

Julianne :-)

8 kommentarer:

StineK sa...

Mmmm, dette hørtes fantastisk godt ut :) Burde lært meg å bruke det mer jeg også :)

Julianne sa...

Det er veldig friskt, Stine! Det må du prøve :-))

Ane @ Uten Gluten sa...

For en hærlig oppskrift! Enkel og (helt sikkert) veldig god. Bruker det også i müslien eller i quinoagrøten på morraen, og noen gangeri en sunn og god havrecookie-oppskrift jeg har. Har ikke slått meg å bruke det som syltetøy før, så denne skal øremerkes :)

Julianne sa...

Det enkle er ofte det beste, vet du :) Ble veldig spent på den quinoa-grøten du nevner!! Sikkert godt med gojibær-sylte på ;)

Ane @ Uten Gluten sa...

Da har jeg et glass med gojisyltetøy stående i kjøleskapet. Byttet ut litt av bringebærene med jordbær, ble slett ikke dumt dette. :)

Anonym sa...

Har du kjøpt deg Supermat-boken - du kommer til å bli hektet du også! Det er så mye bra råvarer vi burde bruke mer av! Jeg har den med til Køben, sammen med David Sandoval sin bok, skal lese meg opp på hva skriver også :)

Syltetøyet ditt så så nydelig ut, jeg burde prøve. Har aldri syltet noenting før...

Julianne sa...

Så herlig, Ane! :)

Julianne sa...

Hehe, ja, jeg kjøpte den i sommer rett og slett for å lære meg litt mer om dette hysteriet ;) Har prøvd meg på chlorella i noen uker, men sliter pittelitt med å svegle guggen om dagen.. Men gojibær og chiafrø har blitt nødvendig her i hus, så superMAT er jeg fan av :D

Ja, det syltetøyet lager du på halvtimen, så det er et fint sted å begynne! :)