Risotto kan spises som en rett alene eller som tilbehør til det meste. Jeg serverte denne med kyllingfilet surret i serranoskinke.
Til 4 porsjoner
1 løk
1 fedd hvitløk
3 ss rapsolje
3 dl arborioris (risottoris)
Ca 8 dl vann + buljong (velg en god en)
Soltørket tomat
Frisk basilikum
30 g parmesan
Salt og pepper
Finhakk løk og hvitløk. Varm opp vann og buljong (i en egen kjele). Ta fram en annen mellomstor kjele og surr løk og hvitløk i rapsolje. Ha deretter i risen og rør den godt sammen med løken og oljen. Hell en øse med varmt buljongvann over risottoen og kok til væsken nesten har fordampet. Hell i neste øse og ikke glem å røre! Fortsett å øs på med mer vann og etterhvert som den koker vil den bli mer og mer kremet i konsistensen. Smak på riskornene underveis, den er ferdig når det fortsatt er litt fasthet i riskornet. Mot slutten av koketiden tilsetter du soltørket tomat, grovhakket frisk basilikum og parmesan. Smak til med salt og pepper.
Håper det smaker :-)
Julianne
1 kommentar:
Nam-nam! Det så veldig godt ut :-D
Legg inn en kommentar