fredag 13. januar 2012

Eltefritt brød med soltørkede tomater og pesto

Denne versjonen av brødet bør så absolutt testes ut. Jeg ble meget begeistret for å si det sånn! I utgangspunket passer brødet godt som tilbehør til suppe, salater, pastaretter og gryteretter, men er heller ikke feil under speilegg sammen med litt salt pålegg og litt salat. 

250 g hvetemel
250 g rugmel, finmalt
0,5 ts tørrgjær
1,5 ts salt
4 dl vann 
Soltørkede tomater, grovhakket + litt av oljen
1 fedd hvitløk
2 ss pesto

Skjær opp soltørket tomat og hvis du finner et par hvitløksfedd i glasset ta gjerne med det også. Bland de tørre ingrediensene i en bolle før du tilsetter væsken og tomatene. Ha i litt av oljen fra de soltørkede tomatene. Bland raskt sammen med en slikkepott eller lignende. Deigen skal være litt klissete. Dekk over med et kjøkkenhåndkle eller plastfolié og la den heve i 12-18 timer. 


Når deigen er ferdighevet heller du den ut over et stykke bakepapir som du har strødd litt mel på. Bruk slikkepotten og brett deigen sammen noen ganger før du smører på et par ss med pesto på denne måten: 


Brett deigen forsiktig sammen med slikkepotten.La deigen heve i 1,5 - 2 timer på bakepapiret, dekk den til med bakebollen! Husk å ha nok mel på bakepapiret slik at deigen lettere kan "gli" ned i jerngryta. 

Sett ovnen på 275 grader og forvarm jerngryten i 10 minutter før du har i brøddeigen. Er du redd for at brødet skal sette seg fast i bunnen av gryten kan du godt strø et tynt lag med mel i gryten før du har i deigen.. Stek brødet med lokk de første 30 minuttene, ta deretter av lokket og stek brødet uten lokk i ca 15 minutter til. Avkjøl brødet på rist! 
Ren nytelse! - July

2 kommentarer:

StineK sa...

Så flink du er Julianne! :)
Det så jo kjempe godt ut !

Reminiscence sa...

Mmm. Dette så knallgodt ut!