fredag 23. desember 2011

Oreokuler

Jeg kan tenke meg at du har sett denne oppskriften på sikkert 100 forskjellige blogger i løpet av den siste måneden, og jammen får du den ikke hos meg også! Måtte nesten bare lage disse kulene som har fått så god omtale..
Dette trenger du til ca 20 kuler (kommer an på hvor store kuler du triller) 


1 pakke oreokjeks (16 stk)
                                200 gram philadelphiaost (jeg valgte lett-varianten) 
                                                 Valgfri sjokolade til å dyppe kulene i


Kjør kjeksene i en food-prosessor og bland i philadelphiaen. Sett deigen i kjøleskapet til den er fastere i fisken og den kan trilles til kuler (ca 15 min). Trill til kuler - sett i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen de skal dyppes i. Vi fikk endelig bruk for sjokolade-smelte-settet jeg ga mor til jul for ørtogførti år siden, men hvis du ikke er så heldig å eie en slik fornuftig sak så kan du benytte deg av vannbad.. Vannbad sier du ? Har du ikke gjort det før bør du ta en titt på denne linken


Gode ble de også, men det holder med én til en god kopp kaffe.. Heldigvis ;-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Heia! :) Fin blogg du har Julianne! Skulle bare si at jeg også har laget disse.. Men, brukte kun 2 spiseskjeer med Philadelfia (lighy jeg også ;). Da blir de mye bedre, ikke så klissete og kvalme.

God jul,
Åse Marie :-)

Julianne sa...

Heii :) ja der ser du, hehe! Da skal jeg prøve med mye mindre ost neste gang! Takk for tipset ;) Men på en annen side kan det være en fordel at de er litt kvalme - da greier man kanskje ikke å spise så mange :)

God jul til deg også, Åse Marie :))

Marlene sa...

Elsker oreokjeks! Så dette må jo være snadder. Og en kaloribombe uten like. ;) Hihi.. Godt det er mektig og nok med en. :P

Nå har julefreden senka seg i heimen. Jeg skal gjøre klar pizza, så den kan hurtigstekes rett før julebesøket kommer ikveld. Nå skal vi bare slappe av og kose oss.

Ønsker deg en KJEMPE fin og fredelig juletid. Er det Molde i jula? Vi drar innover 2. juledag. Blir vel litt festligheter.. ;)

KLEM <3