Eltefritt brød med basilikum
500 g hvetemel
1/2 ts tørrgjær
1,5 ts salt
4 dl vann
1 neve frisk basilikum
Egner seg godt som tilbehør til supper, gryteretter, lasagne osv :-)
Eltefritt brød med hasselnøtter
200 g hvetemel
300 g rugmel, finmalt
1/2 ts tørrgjær
1,5 ts salt
2 dl vann
2 dl melk
Hasselnøtter, grovhakket
Når deigen er ferdighevet heller du den ut over et stykke bakepapir som du har strødd litt mel på. Bruk slikkepotten og form deigen avlang. Deigen skal eltes så lite som mulig. Uansett - ha deigen i brødforma og la den heve i ytteligere 1,5 - 2 timer før du steker den midt i ovnen på ca. 250 grader, i ca 40-45 minutter. Brødene blir sprø på utsiden og luftig og saftig inni!
Har bakt noen eltefrie brød den siste tida og brødene blir bare bedre og bedre. Det er trening som skal til, så ikke gi deg hvis det ikke går så bra den første gangen! Lykke til!
Julianne :-)
2 kommentarer:
Har fremdeles ikke somlet meg til å prøve disse. Må få ut fingern snart!! ;) Ser iallefall fristende ut. <3
Hehehe. Det krever litt planlegging! Jeg må vite at jeg er hjemme kvelden etter! Jeg setter deigen like før jeg legger meg og så baker jeg den ut etter middag dagen etter - går en tur eller noe mens den hever og så setter jeg den i ovnen når jeg kommer hjem. Så har jeg ferskt brød til kveldsmaten samtidig som at appetitten er skjerpet ;)
Legg inn en kommentar