tirsdag 8. januar 2013

Grov grønnsakspai

Kjøttfri mandag og en grov grønnsakspai. Dette her er sunnhet i et nøtteskall: Fiber, vitaminer og mineraler i form av ferske grønnsaker i en sprø, grov og deilig paibunn. Passer like godt til middag som til lunsj eller kveldsmat. Cooking with July presenterer: 


Bunn
2,5 dl sammalt speltmel eller annet grovt mel
0,5 dl havregryn
50 g smeltet smør
100 g cottage cheese
2 ss vann


I fyllet kan du bruke det du måtte ha tilgjengelig av grønnsaker. Jeg fylte min pai med

en halv rød paprika
en halv gul løk
ett fedd finhakket hvitløk
4 asparges
brokkoli
1 potet
1 stor gulrot 


4 egg + 4 ss vann
salt, pepper og oregano
toppet med en god ost, raspet



Sett ovnen på 200 grader. Bland mel, smeltet smør, cottage cheese og vann i en bolle. Kna deigen sammen med hendene. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet. Vask og skjær grønnsakene i omtrent like store biter (bortsett fra hvitløken) og sett til side. Trykk ut deigen i en paiform og prikk med en gaffel. Forstek paibunnen i 10 minutter før du har i fyllet. Mens bunnen forsteker blander du 4 egg med 4 spiseskjer vann. Bland i salt og pepper og evt litt tørket krydder av eget ønske. 

Etter 10 minutter forsteking av paibunn, tar du den ut av ovnen. Fordel grønnsakene jevnt i paibunnen og hell over eggeblandingen. Strø over et lag med raspet ost og sett den tilbake i ovnen. Der skal den stå i omtrent 30 - 40 minutter. Legg litt aluminiumsfolie over paien hvis du ser den begynner å få mye farge litt for fort. 

Servér med en deilig salat og vær stolt av dagens inntak av grønne saker!

Julianne :-)

6 kommentarer:

Marlene sa...

Det såg GODT ut!
Trenger matinspirasjon nå. Er SÅ matlei.

Ønsker deg en finfiiin fredag og helg! Klem :)

Renate sa...

Nå har jeg handla cottage cheese, så nå blir det pai ;) Du er knall!

Anonym sa...

Hei, et lite spørsmål, men hvor mange porsjoner passer denne oppskriften til ? :)

Julianne sa...

Hei Anonym! Beklager sent svar.
Det som er så fint med pai er at du kan fylle den med det du vil. Desto mer digg du fyller i, desto flere personer vil den mette. Det er det beste svaret jeg kan gi deg. Jeg lagde nok denne til bare meg og mannen i huset, men jeg kan huske jeg spiste rester til lunsj dagen etter! Jeg ville nok ha delt min på tre mennesker som spiser skikkelige porsjoner. ;)

Håper den smaker!

Anonym sa...

Hei!

Kor tynn skal paibunnen være? :)

God helg!

Julianne sa...

Hei!

Omtrent en halv cm er sikkert passende. :)

God helg til deg også!