fredag 17. februar 2012

Grønnsakslasagne

Vi "spritet" opp "Lars Magne" med mer vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter ved å tilsette en haug med deilige grønnsaker. Denne retten lagde min fine venninne Lise og jeg med stor suksess for noen helger tilbake :) Bruk favorittgrønnsakene og smekk sammen en lettvint og god lasagne.


Vår lasagne bestod av 

Kjøtt og grønnsakssaus 
250 g kjøttdeig av svin (kan droppes hvis du vil ha en ren grønnsaksrett) 
1/2 løk
1 fedd hvitløk
2 små gulrøtter
1/2 squash
1/2 brokkoli
1/2 Paprika
1/2 rød chili uten frø
En boks grovhakkede tomater
3-4 ss tomatpuré
Evt. litt vann 
Salt og pepper
Oregano og basilikum

Hvit saus
3 dl melk
2 ss hvetemel til jevning
1/2 ts muskat
Salt og pepper
1 dl revet ost

Pastaplater
Revet ost på toppen

Skjær opp løken og finhakk hvitløk og chili. Kutt deretter opp resten av grønnsakene i omtrent like store biter. Det er fint å ha gjort dette før du setter i gang med sausen. 
Jeg tilberedte sausen i wokpannen da stekepanna mi er litt lita (og siden jeg fortsatt ikke har oppvaskmaskin så orker jeg ikke vaske flere kasseroller enn jeg må.. ;). Stek kjøttdeigen ferdig og sett den til side. Surr løk, hvitløk og chili raskt i en god olje.  Tilsett gulrøttene, brokkoli, paprika og squash og la godsakene surre i et par minutter før du tilsetter grovhakkede tomater, tomatpuré og vann. Ha i den ferdigstekte kjøttdeigen og krydre med oregano, basilikum. Smak til med salt og pepper og la sausen putre på svak varme i noen minutter. 


I mellomtiden lager du den hvite sausen. Ha i melk og hvetemel i en kasserolle, pisk godt sammen og la sausen få et lite oppkok. Tilsett ost, muskat og smak til med salt og pepper. 

Finn fram en ildfast form, start med et lag med grønnsakssaus i bunn, legg et lag med lasagneplater, deretter et lag med hvit saus, grønnsakssaus, lasagneplater, hvitsaus, grønnsakssaus og så videre. Avslutt med et lag med lasagneplater, hvit saus og strø ost på toppen. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter til osten er gylden. 

Servér med et godt brød! Ingen kommentarer: