søndag 26. august 2012

Ovnsbakt torsk med spekeskinke og "frekke" gulrøtter

Denne oppskriften er inspirert av Lise Von Kroghs "grisete torsk". Med denne vant hun Matbloggsentralens fiske-utfordring, og jeg ble med en gang fristet til å lage det samme. Lise er forresten en av mine tidligere forelesere fra ernæringstudiet på Atlantis Medisinske Høyskole, og et veldig inspirerende menneske. Les bloggen hennes, her er det mye kunnskap samt deilige oppskrifter å hente. 

Min versjon av den grisete torsken ble litt forenklet, men veldig god!


Dette trenger du

Torskefilét 
Spekeskinke
Salt og pepper
Evt. frisk basilikum

Slik gjør du det - Sett ovnen på 200 grader. Skjær torskefileten i passende stykker. Surr spekeskinke rundt hver og en torskefilét og plasser de fint i en ildfast form. Strø over litt salt og pepper og sett i ovnen. La fisken steike til du ser den er ferdig (hehe, sånn ca 15 minutter ?) 

"Frekke" gulrøtter a la Lise (-ingefær)

Gulrøtter
Appelsinjuice/appelsiner
Honning
Frisk chili

Skjær gulrøtter i lange skiver og ha dem i steikepannen. Ha over appelsinjuice til det dekker gulrøttene, en liten dæsj honning og ønsket mengde finhakket chili. Kok opp til juicen er redusert til det halve (den fordamper). Disse gulrøttene anbefaler jeg virkelig! Et spennende, friskt tilbehør. 


Jeg serverte torsken med dampede poteter og brokkoli, toppet med litt pesto :-)

Ha en fortsatt fin søndag! 

July :-)

4 kommentarer:

Bente sa...

Nam! Glede meg te å prøva :D

Lise C sa...

Laga det i dag! Godt!:D

Julianne sa...

Så kjekt å høre, Lise :D

Marlene sa...

Må nok prøves! ;)