Jeg kom hjem med et stort brett med jordbær + 1 (sjarmerte meg til en ekstra kurv velger jeg å tro). Og før jeg var kommet inn døra hadde jeg sendt melding til søte Cathrine som var så snill og kom for å hjelpe til med å rense bær. Slikt blir alltid mye kjekkere med godt selskap og uten henne hadde jeg nok måttet sitte resten av kvelden for å si det sånn. :)
Slik lager du i alle fall jordbærsyltetøy fra bunn:
Dette trenger du:
Jordbær
Sukker
Certo frysepulver
Rens jordbæra og skjær dem evt i mindre biter (når du likevel sitter med kniven for å få av det grønne). Legg bæra i en kjele og bruk en potetstapper for å mose bæra. Du kan bruke en vanlig bakebolle også, men siden kjelen har en jevn bunn er det lettere å bruke potetstapperen. Mos til du er fornøyd med klumpekonsistensen! Jeg koker ikke jordbærsyltetøyet, jeg synes det smaker mye bedre ved å la være. Dessuten velger jeg å tro at næringsstoffene blir bedre ivaretatt ved å ikke koke syltetøyet.
Bland certopulver med sukker. Dette er viktig hvis du vil unngå certoslintrer i syltetøyet (snakker av erfaring, heh). Certo bruker man for å få tykkere konsistens slik at du ikke skal trenge så mye sukker. Jeg oppgir ingen mengde når det kommer til sukkeret, smak deg heller fram til riktig søtsmak for deg. Jeg hadde i underkant av 3 kg bær og brukte under en halv kilo sukker til sammen.
Vi fylte opp 13 beger til sammen, så nå regner jeg med at vi er sikret en stund. Ut høsten i alle fall...
Bruk jordbærsyltetøyet på brødskiven, i vaniljeyoghurt, over isen din eller gjør som meg og spis det rett fra skåla med skje ;)
Nå er ikke mitt syltetøy sukkerfritt, men inneholder til gjengjeld mye mindre sukker enn syltetøyet du får kjøpt i butikken. Er det noen som har erfaring i å lage sukkerfritt syltetøy ? I så fall, hvilket søtningsstoff brukte du ?
Ha en deilig dag! :)
Julianne
2 kommentarer:
Det så godt ut ;) flinka!
Hihi. Det er jo godt :D Takk!
Legg inn en kommentar