fredag 10. august 2012

Tacosalat med lompechips (kjøttfri!)

Denne taco-varianten er noe utenom den tradisjonelle fredagstacoen! Uten kjøtt, men likevel en ganske så proteinrik variant. Bønner er i tillegg rik på kostfiber og b-vitaminet folat. Prøv deg på speltlompechipsene også. Jeg har ikke ord for hvor overbevist jeg ble da jeg knasket i meg de lange chipsene. ;)Lag en salat av ingrediensene du synes passer best til taco. Jeg tok det jeg hadde og benyttet meg av isbergsalat, ruccola, tomat, paprika, agurk og eple. Rødløk og mais hadde nok gjort seg godt også.

Så til tacobønnene - dette trenger du: 

Kidneybønner, hermetiske
Løk, grovhakket 
Hvitløk, finhakket

Tacokrydderblanding
Ca 2 ss tomatpuré
Litt vann
Paprikapulver
Spisskummin
Oregano (frisk eller tørket)
Basilikum (frisk eller tørket) 
Chiliflak (vær varsom med mengden!)
Salt og pepper 

Slik gjør du det - Ha litt olje i en kjele og stek løk til den er gyllen. Tilsett hvitløk. Ha i tomatpuré, litt vann og resten av krydderne som står i listen over. Smak deg frem til ønsket tacosmak ;) Tilsett bønnene til slutt. Så til det mest spennende med hele måltidet - lompechips! 

Jeg fant denne oppskriften hos Veganmisjonen og ble veldig fristet til å prøve. Det er veldig enkelt å lage og det du trenger er lomper (speltlomper er et godt alternativ), olje og salt.

Sett ovnen på 225 grader. Skjær lompene i strimler på 1-2 cm. Fordel utover et bakepapirkledt stekebrett, pensle hver chips med olje og strø over litt salt (og evt. pepper).

Ikke gå fra kjøkkenet mens du steker lompechips, de er ferdige på 4-6 minutter. De er ferdige når de er sprø og gyldne.   Dandér salaten på en tallerken og legg tacobønnene over slik som vist på bildet (for eksempel ;) Servér med tacosaus og guacamole

Ha ei strålende god helg! 

Julianne :)

5 kommentarer:

Reminiscence sa...

Oi oi oi - de lompechipsene så helt fantastiske ut!

Julianne sa...

De er kjempegode! Prøv det :D

StineK sa...

Nå har jeg prøvd tacosalaten og lompechipsen din :) Fantastisk godt ;)Klem

Ann-Celin sa...

Pleier å være tacofredag her i Spaniakollektivet, så skal lett anbefale dette neste gang. Takk for tips! :)

Julianne sa...

Så bra :-) Det er en liten forandring i alle fall! Bønneblandingen er fin å bruke til vanlig taco også, hvis en ønsker taco uten kjøttdeig :) Kos deg i Spaniakollektivet, Ann-Celin!! Kjenner jeg er litt sjalu.. ;P