mandag 23. april 2012

Tacomarinerte kyllingspyd

En ny tacovariant det er verdt å prøve! Jeg har fått litt dilla på bulgur i det siste, spesielt ettersom jeg fant ut at ris ikke gir meg noen verdens ting. Den store posen vi har i skapet nå mangler til og med smak... Derfor ble det bulgur til kyllingtacoen nå på fredag. Servert med en deilig guacamole og salsasaus passet det faktisk veldig bra! 


Til 2 personer ( 5 kyllingspyd)

Marinade
2 ts spisskummin
1 ts paprikapulver
1 ts basilikum
1 ts oregano
1 ts nykvernet pepper
1/2 ts chiliflak
1-2 fedd hvitløk
En liten skvett sitron
Rapsolje

2 kyllingfileter i biter
Grillspyd

Bland sammen de øvrige ingrediensene og ha alt i en liten pose. Knyt igjen og la kyllingen ligge minst 1 time i kjøleskapet.

*

Tre kyllingbitene på grillspydene, gjerne med litt andre grønnsaker innimellom. Jeg brukte rødløk. Strø litt salt på spydene før du steker dem. 


Sett stekovnen på 200 grader. Jeg balanserte spydene på en liten ildfast form, men det er helt sikkert nødvendig. De er ferdige etter 10-15 minutter, følg med i ovnen! 


Ha en fortsatt god mandag! 

Her blir det feiring av verdens beste kjæreste som blir 26 år i dag! <3 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for kommentar :)
Dette såg jammy ut :) Spesielt med Corona :))

Ha ein fin dag! Håper dere snart får sjå sola :)

Klem

Julianne sa...

Hehe, er det fredag så er det fredag! :) Jeg håper sola kommer jeg også, merker mørke dager ikke er noe for meg :P

Lena sa...

Nå har jeg lest gjennom alle oppskriftene dine, og erklærer bloggen din herved som min nye favoritt ;)

Julianne sa...

åh, takk for fin kommentar, Lena! Nå ble jeg veldig glad :)) På tide å produsere noe igjen, mangler litt.. ehm.. inspirasjon til sunn variasjon i kosten.. :P :)

Lena sa...

Kjent fenomen det ;)