Denne oppskriften fant jeg i magasinet Mat fra Norge. Artikkelen handlet om kebab, der journalisten hadde som formål å fornorske denne retten. Han byttet blant annet ut kebabkjøttet med reinsdyrskav og serverte med rørte tyttebær og en rømmedressing. Tenkte faktisk jeg skulle prøve dette nå til helgen! I første omgang har jeg prøvd ut shawarmabrød. Jeg har igjen byttet ut hvetemelet med en grovere variant.
4 shawarmabrød
2 dl varmt vann
2 ts sukker
2 ts tørrgjær
3 ss rapsolje
5 dl fullkorn hvetemel eller fibra
2 ts salt
"Bland 1 dl varmt vann med sukkeret og dryss over tørrgjær. La stå i 15 minutter til det skummer. Mel og salt blandes i en bolle, lag en grop i midten og hell i 3 ss rapsolje sammen med vann/sukker/gjærblandingen, i tillegg til den andre desiliteren med varmt vann.
Bland og kna i bollen til deigen henger sammen. Fortsett videre i 5 minutter på benken. Form deigen til en kule og smør den med olje. Legg den tilbake i bollen, dekk den med plast og la den heve lunt en times tid, til deigen er hevet til omtrent dobbel størrelse.
Slå ut luften av deigen, del den i fire emner og la etterheve en halvtimes tid. Forvarm ovnen til 250 grader. Kjevle ut bitene direkte på bakepapiret til ca 20 cm i diameter. Stekes på bakepapir i to minutter i stekovnen, 1-2 minutt på hver side. Du ser godt når de er ferdige. Brødene skal bli luftige og gyldne, men ikke tørre."
Deilige brød du kan fylle med det du ønsker. Her i gården ble de fylt med kyllingfilet, frisk salat, avocado, soltørket tomat, oliven, eple, paprika, tomat og en god dressing. Ja, det finnes med andre ord ingen begrensninger. Hihi :)
Har du trua ?
4 kommentarer:
Hvordan får du navnet ditt på bildene?
God helg, lykke til med reinsdyrskavet, hehe :)
Takk! Hehe, blir spennende.. :P
Jeg bruker denne redigeringssiden http://pixlr.com/ - trykk på "open photo editor" så kommer du inn på en side der du blant annet kan legge til skrift på opplastede bilder :)
Lagde shawarmalefser i dag, og det var stor suksess! Kjempe gode!! :-D
Så bra :-D takk for tilbakemelding, Sandra :-)
Legg inn en kommentar