Hvem har vel ikke sett Rema 1000 og Erling Sundal's tv-reklame der Sheperd's pie er en del av menyen ? Den setter seg litt på hjernen kjenner jeg.. ("Sheperd's piiie"). Siden vi tok oss en harrytur til Sverige i påsken og hamstret inn karbonadedeig, tenkte jeg at jeg kunne prøve denne retten. For meg minnet den litt om moussaka (med bare litt mindre tyggemotstand), og er absolutt et godt alternativ hvis du bare vil prøve noe nytt! Jeg anbefaler å ha en god salat til :)
POTETSTAPPE
Velg poteter etter hvor tykt lag med potetstappe du vil ha. I oppskriften stod den 1 hel kg, vi brukte 6 små..
Poteter
Melk eller matfløte
1 ss smør
Salt og pepper
*
KJØTTFYLL
1 gulrot
1 fedd hvitløk
1 løk
Evt. litt stangselleri
400-500 gram karbonadedeig
2 ss tomatpuré
2,5 dl grønnsaksbuljong (2,5 dl vann + halv buljongterning)
1 ss maizena
Salt og pepper
Parmesan
- Skrell potetene og skjær dem opp i mindre biter. Da tar det kortere tid. Kok potetene og hell av vannet.
- Mos potetene med en stapper og tilsett melk (eller matfløte) og smør. Smak til med salt og pepper og rør til mosen blir fin og luftig.
- Skjær gulrot, løk, hvitløk og stangselleri i terninger. Stek grønnsakene til de er blanke før du har i kjøttdeigen. Stek videre til kjøttdeigen er brun.
- Tilsett tomatpuré og bland godt. Ha i buljongen (vann + buljongterning eller buljongpulver) og la det småkoke i noen minutter.
- Bland maizena med ca 2 ss vann. Rør det inn i kjøttblandingen til fyllet tykner. Smak til med salt og pepper.
- Sett ovnen på 200 grader
- Legg fyllet i en ildfastform og legg potetstappen på toppen. Dryss over litt raspet parmesan.
- Stekes i ca 20 minutter til den er gylden og fin på toppen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar