fredag 5. april 2013

Myke banancookies

Tre ingredienser: En godt moden banan, havregryn og mørk, mørk sjokolade = ganske gode cookies. For meg som har sittet på stumpen og lest til eksamen i hele påska var dette et godt alternativ til sjokoladen som lå og fristet i påskeegget. :P 


Denne oppskriften fant jeg på www.idafrosk.com. Jeg følger denne flinke damen på instagram (@idafrosk), og hver dag legger hun ut kreativ matkunst. Utrolig kult, sjekk det ut hvis du ikke alledere har gjort det! 

Jeg fikk 9 små cookies av denne oppskriften

1 moden banan
1-2 dl lettkokte havregryn
Et par biter mørk sjokolade (eller hakkede nøtter, kokosmasse, tørket frukt) 

Sett ovnen på 175 grader. Mos bananen med en gaffel til alle klumpene er borte. Bland i havregryn gradvis og prøv deg frem til en passende konsistens. La stå i noen minutter slik at havregrynene kan trekke i seg litt av bananens fuktighet. Hakk sjokoladen og ha den i deigen. Ta fram et stekebrett og bakepapir. Form kuler av deigen og fordel de på bakepapiret. Jeg brukte en teskje, litt vann i håndflaten og formet kuler på samme måte som en lager kjøttkaker/kjøttboller. Når kulene er på plass, kan du bruke skjeen og trykke de utover til flate cookies. Ha litt vann skjeen, så blir det lettere å smøre de utover. Slik: 




Stek til de er litt gyldne i kantene, fra 10-15 minutter. Følg med ;) Nytes umiddelbart! 

GOD HELG :)

11 kommentarer:

Cathrine sa...

Disse så jo både gode, og litt sunne ut;) Skal helt klart teste de en dag!

Julianne sa...

De er sunne også vet du ;) Kan med god samvittighet spise alle helt for deg selv! Hehe

Anonym sa...

Måtte teste disse, de var kjempe gode! :)
Vet du sånn ca næringsinnholdet i en runde med disse? :)

Cathrine sa...

Endte med å lage de i dag, var fysen på noe søtt;)
De var gode! Jeg hadde i 1 ts med vaniljesukker (var livredd for at de skulle bli for sunne;)). Skal teste med litt frukt i neste gang.

Jane H. Johansen @veganmisjonen sa...

Ser kjempegode ut! Og så kjekt og enkelt :)

Julianne sa...

Anonym: Jeg har ikke regnet ut næringsinnholdet, men i og med at de består av banan, havregryn og sjokkis så er det for det meste karbohydrater fra banan og sjokolade, samt langsomme karbohydrater fra havregrynene. Et mye bedre alternativ til sukkercookies, det skal jeg love deg. Bra du likte de :D

Cathrine: 1 ts med vaniljesukker gjorde sikkert susen ;) Jeg lurer på om jeg hadde i en liten smule vaniljepulver jeg også. Kanel og kardemomme er nok digg også :)

Jane: Jo enklere jo bedre :D

Anonym sa...

Disse skal jeg lage til helga! Ser kjempe gode ut! Har prøvd flere av oppskriftene dine, og spiser i dette øyeblikket den lune linsesalaten;) kjempefin blogg!:)

-Ina

Julianne sa...

Så bra! Hehe, veldig artig og høre at noen faktisk prøver seg på oppskriftene mine. :D Mission accomplished! God helg, Ina, håper banankjeksene faller i smak :)

Julianne

Medfram sa...

Disse her skal jeg uten tvil lage i helgen! Som fattig student er jeg overlykkelig over å endelig ha funnet den perfekte matbloggen :-) Haha! Gleder meg til å følge med videre :-)

Anonym sa...

Gode cookies! Hadde litt valnøtter i,det fungerte fint. Disse skal lages flere ganger, takk!

Anonym sa...

Takk for super oppskrft, disse cookies ble veldig gode. Brukte mørk 86% sjokolade, som ga godis-følelsen samtidig som de fortsatt er sunne.