tirsdag 4. september 2012

Kikertpannekaker #2


Wops! En ny omgang med kikertpannekaker er laget, denne gangen har jeg tilsatt havregryn i røra. Jeg synes røren blir lettere å jobbe med når jeg tilsetter havregryn, dessuten blir det litt mer mat i pannekakene.
Kikertpannekaker er et greit alternativ til brød, for disse kan du lett spise med vanlig pålegg. Smaken kan være litt uvant, men de er slett ikke ille ;) 

Glutenfrie, laktosefrie og uten egg - med andre ord; Allergivennlige. 

1 kopp kikertmel
1 kopp vann (like mengder mel og vann)
3 ss havregryn
Litt salt 
Litt olje

La røren stå i minst en halvtime før du setter i gang med stekingen (eller la røren stå over natten). Dette er viktig for å få pannekakene til å holde fasongen. Jeg foretrekker å steke pannekakene som små lapper. Da blir de lettere å snu også. 

Solen skinner, det er onsdag og snart helg! Ha en strålende dag! 

Julianne :-)

4 kommentarer:

StineK sa...

denne må jeg absolutt prøve en gang :)

Julianne sa...

Ja! Du får evt. prøve uten havregryn om du ikke tåler det så godt :) Veldig lett å lage :)

Silje Silje sa...

Jeg varierer også med å putte gryn i røren jeg bruker som oftest bokhvetegryn :-) Blir litt mer "mat" av dem da, litt grovere på en måte.

Julianne sa...

Bokhvetegryn har jeg aldri prøvd før! Sikkert ikke dumt å ha oppi :-) Takk for tips nok en gang, fine Silje!