lørdag 8. september 2012

Hjemmelaget müsli/granola #3

Den beste jeg har laget hittil! Den ble sprø, søt og full av smak. Nam nam nam, det er en fryd å spise frokost om dagen. hihi. Jeg har tidligere laget müsli, og dette er to av de mest populære innleggene mine her på bloggen. 

og

Denne granola-oppskrifen er inspirert av en oppskrift jeg fant på baksiden av et soma-magasin (som jeg får gratis i posten). Oppskriften kan du også finne på nettsidene deres - soma.no. Forskjellen på denne oppskriften i forhold til mine tidligere er i hovedsak fuktkilden. Denne gangen har jeg ikke brukt vann eller juice, men eple og pære most i blenderen! Jeg har også brukt litt cocosa, som er en kokosolje som er kjøpt på helsekosten. Denne må du prøve! 


Dette trenger du (jeg blander müslien på slump, derfor får du ikke mengdeforhold fra meg. Se evt linken over til somas nettsider): 


Havregryn

Kruskakli
Nøtter og frø av eget ønske
Linfrø
Sesamfrø
Solsikkekjerner
Chiafrø
Hasselnøtter
Valnøtter
Mandler
Kokosmasse
1 ts kanel 


1 eple  

1 pære
1 ts kanel 
5 ss cocosa (kokosolje) eller rapsolje
2 ss akasiehonning eller annen søtning

Slik gjør du det - Sett stekovnen på 175 grader. Bland sammen havregryn, kruskakli, hakkede nøtter, frø, kokosmasse og kanel i en bolle. Skjær vekk kjerne og evt. skall av eplet (jeg beholder skallet på pæren) og skjær dem i biter. Ha dette i en blender og kjør til juice. Bland så denne juicen i den tørre müsliblandingen, ha i oljen og honningen. Müslien skal nå være fuktig, men ikke klissvåt. Ha blandingen over et rent stekebrett, fordel godt og sett brettet i stekovnen. La stå i ca 20 minutter før du rører litt i blandingen for så å sette det inn i 20 minutter igjen. Du kan godt følge med underveis og åpne stekovnen med jevne mellomrom for å slippe ut litt damp. Ovner er forskjellige, kanskje trenger müslien din flere eller færre minutter i ovnen :-) 


Jeg spiser denne til frokost, blandet med lettkokte havregryn, litt nøtter og tørket frukt, melk og frisk frukt. En god start på dagen som gir deg langsomme karbohydrater og fiber. Den skal med andre ord holde deg mett i noen timer :-)


4 kommentarer:

Anonym sa...

Digg digg digg. Jeg har kjøpt både kokosflak, mandelflak og hampfrø som jeg har blandet inn i musliblandingen min nå. Blitt helt hekta. Så fine bilder du tar July, er misunnelig :)

Julianne sa...

åh, kokosflak er så godt! Tenkte jeg skulle kjøpe sånne hampfrø neste gang jeg bestiller noe fra iherb. Må nesten spise opp det jeg bestilte i juli, hvis ikke så hoper det seg bare opp. ;)

Tusen takk! Bildene begynner å bli bedre i alle fall (dog maten ofte blir lunka før jeg tar et bilde jeg er fornøyd med. ;)

Anonym sa...

Dette så kjempegodt ut :)

Hvordan er holdbarheten på müslien i etterkant? Har lett litt etter oppskrifter hvor man ikke må lage müsli annenhver dag :)

Julianne sa...

Hei Anonym!

Jeg er ikke sikker på "siste forbruksdag", for vi spiser opp et glass i løpet av en uke. Men den holder seg nok godt lenge hvis du oppbevarer det i et tett glass eller lignende! :)