søndag 30. september 2012

Cooking with July er 1 år!

Wow. I helgen er det 1 år siden jeg publiserte min første oppskrift på bloggen: 


Hjemmelaget kyllinggryte med fullkornsris - mitt første møte med creme fraîche og ikke minst med frisk basilikum... (som pynt, vel og merke).

Jeg var godt i gang med mitt siste år som ernæringsstudent, noe som fikk meg til å tenke på all maten jeg faktisk ikke kunne å lage. Hvordan kunne jeg som ernæringsfysiolog råde andre om mat når jeg selv hadde begrensede kunnskaper om matlaging ? Derfor bestemte jeg meg for å starte denne bloggen, mest for min egen del - men også etterhvert for å kunne inspirere andre til å forstå at sunn mat trenger ikke være komplisert, dyrt eller tidkrevende. 

I løpet av ett år har jeg publisert over 100 innlegg, det vil si ett hundre forskjellige oppskrifter. Jeg husker jeg satt fast etter den første måneden, da jeg hadde blogget om alt jeg i utgangspunktet kunne lage. Dermed var det bare å søke nettet for oppskrifter, få inspirasjon fra andre blogger og kjøpe inn matmagasiner. Et par (7) nye kokebøker har også fått plass i bokhyllen. 

Det har ikke vært bare bare å drive med denne bloggingen. For min del har det tatt veldig mye tid, og presset jeg har lagt på meg selv i forhold til å lage noe nytt og spennende hver gang jeg skulle lage noe til middag har absolutt vært der. I tillegg har jeg tvingt samboeren til å komme med konstruktiv kritikk til smak, konsistens og utseende (til maten, ikke meg) og spist mange smakløse, rare retter for å unngå å kaste mat (hehehe, herregud). 

Neida, men jeg har lært mye om mat og matlaging dette året, men heldigvis er det mye som gjenstår! Denne uken har jeg faktisk lært å lage BRUN SAUS fra bunn (Takk for at du tvang meg til å røre i jevningen til den ble brun, Renate! Beste brunsausen jeg har smakt). I forbindelse med bloggens 1 årsdag vil jeg gjerne dele noen gode oppskrifter fra arkivet med dere! 


Müslirundstykker - lettvinte rundstykker du bare klatter ned på et bakepapir og setter i ovnen. 


Gyros med kylling og tzatziki - dette måltidet lagde jeg når jeg var alene hjemme, og jeg husker jeg ringte hjem til mamma bare for å fortelle hva jeg hadde laget og hvor godt det var.... :PPizza Terje spesial - dette er verdens enkleste og beste pizza (min kjæres spesialitet)! 


Hjemmelaget lasagne - favorittmiddagen


Sprø kjeks med mørk sjokolade og hasselnøtter - litt søtt må man jo ha ;)


Eltefritt brød - et bevis på at du ikke trenger jerngryte for å lage eltefritt brød! Saftigere og luftigere brød har jeg ikke vært borti! 

Oi, nå ser jeg at det er mye det er lenge siden jeg har laget... Godt å kunne inspirere seg selv med egne oppskrifter også!

Cooking with July ønsker deg en knallfin dag!

:-D 

8 kommentarer:

Linn sa...

Gratulerer med ettårsdag, Julianne! Måtte det bli mange flere år! :) nam til ALT!!!

Ane @ Uten Gluten sa...

Gratulerer med dagen! Topp side du har. Feir med stil ;)

StineK sa...

Det minner meg på at jeg hadde visst det for noen dager siden. Jaja,man kan ikke huske på alt i denne eksamensperioden :) Gratulerer July, vi gleder oss til i kveld :)

Ida sa...

Gratulerer! Syns bloggen din er kjempefin :-)

Reminiscence sa...

Gratulerer! Keep up the good work!

Renate sa...

Hvilken ære å bli nevnt på bloggen! Venter spent på referat fra din første brune saus på egenhånd ;)

Og du har en herlig blogg! Gleder meg til å teste ut lasagnen! :))

Julianne sa...

TUSEN TAKK, alle sammen! Har feiret med smuldrepai, is, popcorn, te og sprudlevann! ..og jordbær og rambutan! (og hyggelig besøk av StineK og mann) :-)

Ja, jeg skal lage mors kjøttkaker snart, Renate, så da blir det nervepirrende bruning av smør og mel. Du imponerte meg stort, det er klart du skal nevnes på bloggen! Stor inspirasjon ;)

Anonym sa...

HURRA! Gleder meg til å se deg torsdag!! Fortsett å vær like flink på bloggen - du inspirerer! Klemmm