tirsdag 15. mai 2012

Sesamstekt laks med sitron- og agurksalat

Denne oppskriften fant jeg i Helsekokeboken. Om den ikke ble like fargerik som jeg foretrekker det, så kan jeg absolutt ikke si noe på smaken. Frisk, godt og litt annerledes! Vi trenger å utsette smaksløkene våre for noe nytt av og til også :) Denne retten er i alle fall enkel å lage og krever få ingredienser! 

Dette trenger du 

Laksefilét
Salt og pepper
Sesamfrø

Lettrømme (eller creme fraiche)
Agurk
Sitron (skallet)
Salt og pepper



Slik gjør du det 
Sett stekovnen på 175 grader. Ha en liten mengde sesamfrø på et fat. Strø salt og pepper på laksen før du ruller den i sesamfrøene. Stek den sesamkledde laksen raskt på begge sider i stekepannen, før du legger den i en ildfast form og steker den videre i omtrent 10 minutter i ovnen. 

Mens laksen godgjør seg i ovnen kan du lage agurksalaten. Skjær ut det bløte i agurken og kutt den opp i små terninger og ha dem i en passende stor skål. Ta fram et rivgjern og riv skallet av hele sitronen og bland det sammen med agurken. Bland i rømmen og smak til med salt og pepper. Litt dill vil nok også gjøre susen hvis du føler for det! 

Jeg serverte dette med dampede poteter og gulrot. Wokede grønnsaker og sursøt saus er nok også ypperlig tilbehør :)

- Julianne - 

1 kommentar:

Reminiscence sa...

Fristende! Dette har jeg lyst til å prøve ut.