mandag 25. februar 2013

Lun linsesalat

Denne linsesalaten kan spises som den er eller som tilbehør til enten kjøtt eller fisk. Har du hermetiske linser stående i skapet, er denne retten klar før du vet ordet av det! Linser inneholder langsomme karbohydrater som bidrar til å holde blodsukkeret på et jevnt nivå, samt et høyt innhold av vegetabilsk protein og kostfiber. Denne salaten kan med andre ord holde deg mett en stund! 


Dette trenger du 

Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig. Jeg brukte gulrot, rødløk, hvitløk, squash, sopp og paprika. 
1 boks grønne linser
Salt og pepper 
Litt rapsolje til steking 
Evt en skvis lime eller sitron



Kutt opp grønnsakene i omtrent like store biter, bortsett fra hvitløken - den kan du finhakke. Stek grønnsakene kjapt i en stekepanne eller ha alt i en ildfast form i 10-12 minutter på 200 grader. Ha over litt rapsolje, litt salt og pepper og evt en liten skvis med lime eller sitron hvis du har. 

Bruker du hermetiske grønne linser, skyller du de raskt i kaldt vann ved hjelp av en sikt eller lignende. Bland i grønnsakene og server! Tørre linser kan du også bruke, de trenger ikke bløtlegges og kokes ferdig i løpet av 15-30 minutter (avhengig av hvilken linsesort du bruker). 

I tillegg til å være lettlaget, er denne lune salaten forresten kjempegod!

Ha en fortsatt fin kveld

:)

Julianne 


4 kommentarer:

Jane H. Johansen @veganmisjonen sa...

Mmmmm! Ser deilig ut!

Natalie sa...

Namm! Lykke til i utfordringa, du e flink :)

Anonym sa...

nam nam denne skal testes til middag som tilbehør til helstekt kylling :) gleder meg!

Julianne sa...

Det blir nok absolutt ikke feil, Anonym :D