Denne oppskriften er lånt fra Christopher Sjuve's artikkel fra klikk.no. Han påstår at bedre linsesuppe enn dette - det finner du ikke! Jeg kan vel egentlig ikke si så veldig i mot, siden jeg ikke har smakt linsesuppe før, men denne her var både enkel å lage og ikke minst steingod! Sjuve bruker chorizo i sin suppe, jeg velger svinekjøtt (som et magrere alternativ).
2-3 porsjoner
200 g røde linser
1 løk, grovhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 gulrot, skjært i biter
10 cm stangselleri, grovhakket
1 boks grovhakkede tomater
1 buljongterning
Ca 5 dl vann
Salt og pepper
Evt litt chilipulver/flak
Svinekjøtt i strimler
Stek løk, gulrot og stangselleri til løken er gylden i en passende stor kasserolle. Ha i hvitløk og stek et minutt til. Tilsett bokstomatene, buljongterningen, linser og vann og la suppen koke til linsene er ferdigkokte, ca 20 minutter. Smak til med salt, pepper og evt litt chilipulver hvis du er glad i en liten piff! Når linsene er ferdigkokt, bruk en stavmikser eller lignende og kjør suppen jevn og fin. Tilsett mer vann hvis du føler konsistensen er for tykk.
Stek svinekjøttet i en stekepanne med litt salt og pepper og servér! :)
Totalt næringsinnhold per porsjon (uten svinekjøtt)
192 kcal
25,1 g karbohydrater
0 g tilsatt sukker
12,2 g protein
1,9 g fett
3 kommentarer:
Ser knallgodt ut! :)
hei hei!
tror du denne kan fryses?
ivrig etter å finne noen sunne kjappe alternativer ;)
Anniken
Hei Anniken! Denne suppa kan du nok fryse! Det kan hende du må spe den litt med vann når den tiner, da konsistensen har en tendens til å tykne. Ellers så holder den seg noen dager i kjøleskapet også (smakte enda bedre oppvarmet dagen etter :)
Julianne :)
Legg inn en kommentar