lørdag 20. oktober 2012

Banana pancakes

Det regner. Det er lørdag. Jeg har en brun banan i frukskålen - I følge Jack Johnson kunne det ikke ha passet bedre med bananpannekaker! Dette trenger du
Til ca. 8 minikaker

1 godt moden banan
1 egg 
0,5 dl melk 
1 dl havremel/lettkokte havregryn
0,5 dl speltmel
0,5 ts bakepulver
en liten klype salt 
Litt kanel 
Rapsolje eller kokosolje til steking

Slik gjør du det - mos bananen med en gaffel eller slikkepott (kommer an på hvor godt moden den er) i en bakebolle. Bland inn egg og melk før du blander inn mel, bakepulver, salt og litt kanel. Smak gjerne på røren. La røren stå og godgjøre seg i noen minutter før du setter i gang med stekingen. Jeg steker små pannekaker (får plass til 4 om gangen i stekepannen). Sjansen for at de blir ødelagt når jeg snur dem blir dermed mindre. 

Denne lager du enkelt glutenfri ved å bytte ut speltmelet med mandelmel eller mer havremel. Ønsker du en melkefri variant kan du droppe melken, den er ikke nødvendig, men drøyer ut røra slik at jeg får flere pannekaker. 

Jeg serverte dette (til meg selv) sammen med frisk frukt og usaltede nøtter med en liten stråle akasiehonning. Det ble litt i søteste laget, men veldig pent å se på! 

Her er en litt stemningsmusikk til pannekakestekingen fra Jack'ern : AINT NO NEED TO GO OUTSIDE - Joda, en liten tur skal jeg nok greie! 

God helg! 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så fine bilder. Hva slags kamera har du egentlig?

Julianne sa...

Takk, Thea! Hehe, jeg har et speilreflekskamera - det er alt jeg kan si. Har ikke peiling på fotografi, men prøver meg litt fram med litt sånn derre fokusering osv :P

Anonym sa...

Hei. Sitter å spiser disse nå. Nydelig! Kommer nok til å prøve flere av oppskriftene dine :-) Viktoria, Ålesund

Julianne sa...

Tusen takk for tilbakemelding, Viktoria fra Ålesund! Det setter jeg virkelig pris på :-D Ha ei god helg!!

Julianne :-)